Konu açan arkadaşa neden yükleniyor anlamıyorum yazdığı listede bir kaç hesaplama yanlış olabilir ama genel bağlamında doğru olan bir karşılaştırma

Ülkemizin içinde bulunduğu yeri savunmak yerine neden elin almanın yaşadığı refahı biz yaşamıyoruz diye sormak gerekiyor kıyaslama her daim iyidir zira bakış açımızı zenginleşmesini sağlar misal arkadaşımızın anlattığı bu bilgiyi okuyan kişi doğrumu yanlışmı diye araştırıp diğer ülkelerin yaşam standartlarını görür ve ardından benim yaşadığım ülke niye bu imkanları sunmuyor diye sorgulama şansını yakalar. Aksi durumda avrupa aç sefil sürünüyorlar yalanlarını kıyaslama yapmayanlar inanıyor ve hayaller dünyasında yaşıyor.

Almanyada üretim üssü deniliyor iyide bizde fındık üretiminin üssüyüz ama gidin kuruyemişciye fındık içinın kilosu 60 ile 80 lira arasında ne anladım bu işten veya tarım bakanımız hayvancılıkta avrupa birincisiyiz diyor etin kilosu50 lira yani bu işin üretim üssü olmak ile alakasının olmadığını görüyoruz

Bizde planlama ve üretim olayı senkronize olmadığı gibi vergi konusunda adaletsizlik var üstüne iktidara kim gelirse tüm sistemi baştan aşağı yenileme ve kendi yandaş kadrolarını getirme telaşına düşüyor liyakat hak getire adalet mumla aranıyor vatandaşı düşünen yok

Vatandaş olarak bizimde suçumuz yok değil her seçim zamanı gelince takım tutar gibi hareket ediyoruz aklımızı ve mantığımızı bir kenara bırakarak duygusal kararla oy atıp vatandaşlık görevimizi yetine getiyoruz sanıyoruz bu nedenle bizi yönetenler seçmen kitlesini bir arada tutmak için rakip partiyi düşman gibi görüyor ve söylevlerini bu yönde yapıyor