Almanya'da gelen ve benimle aynı yerde çalışan Almanca müşterilere destek olan bir ablamız bana aynen şöyle söyledi. Almanya'da maaşının 3 bin Euro olduğunu söyledi. Sosyal medyaya gitmeye gerek var mı sizce? İşsizliğin, enflasyonun, benzinin, elektriğin suyun ve bilumum vegilere bakmaya ne dersiniz. İsterseniz Almanya'nın Gayri safi millisine bakalım. Ya da kişi başına düşen gelirlere. Ya da işsizlere nasıl baktığına. Daha ne kadar kulağınızi ve kalbinizi kapatacaksınız. Gerçekten üzülüyorum.
Burada herkes asgari ücretle çalışmıyor heryerimizi açıp almanya ile karşılaştırma yapınca değişen ne olacak? Çok fazla geriye gitmeden gezi ve 17-25 aralıkla başlayan süreçten önce bütün sektörler deli gibi para kazanıyordu şu beğenmediğiniz suriyeli ve afganlar olmasaydı işletmeler çalıştıracak adam bulamıyordu en son 2018 krizi oldu ve insanlar çalışmanın elindekinin kıymetini bilmeye başladı inan şu korona olmasaydı şuan yine eleman sıkıntısı yaşanacaktı heryer güllük gülüstanlık demiyorum fakat açım diye bağıranların %99 u ideolojik gerçek zor durumda olanlar işine gücüne bakmaya çalışıyor.