Benimde aracıma süt döküldü, birçok şey denedim o koku geçmedi. En sonunda kızdım arabanın alt tabanına kadar söktüm ve iyice yıkadım kuruttum alt taban halısının yenisini aldım araba bu işlemlerde 3,4 gün yattı diyebilirim. Çok şükür anca bu sayede geçti. Süt döküldüğü yerde bir süre sonra kurtlanma olur ve koku geçmez komple sökülmesi lazım. Ayrıca bakteri olarak arabaya yayılıyor. Bu işin zorluğunu başına gelmeyen bilmez.
Ayrıca şunu da belirteyim, o arabanın süt dökülen kısmı komple söküp alt döşemeleri değiştirmediğiniz sürece ne yaparsanız yapın o kokudan kurtulamazsınız. Bunu başına gelmeyen insan bilmez. Siz üstten ne kadar temizlerseniz temizleyin asıl mesela döşemenin altında. Alt taban halılarını ve döşemeyi değiştirmelisiniz. Tabi iyice süt dökülen kısmı ve diğer kısımları temizlemelisiniz. Sizin yerinizde olsam komple söktürür veya söker temizlerdim. Alt taban halısı ve döşemeleri değiştirirdim. Süt dökülünce sadece döküldüğü yerde kalmıyor buna emin olabilirsiniz. Sadece o kısımı temizlemekle kurtulma şansınız bile zor. Komple temizlik lazım.
Ben bu bütün işlemleri kendim yaparak sadece masrafım 250TL falan olmuştu. Ama herhangi bir usta vs. yapsaydı 1000-2000TL tutardı en az. Bu rakam arabadan arabaya değişir tabii ki.