Merhaba arkadaşlar.
Macbook Pro satın almadan önce son bir fikir olarak sizlere danışmak istedim. Pandemi sürecinin etkisi ile karar vermekte aşırı derecede zorluk yaşıyorum. Psikolojik olarak etkiledi bu süreç sanırım beni.
Ipad Air 3'üm vardı. Sattım.
Macbook Air'im vardı. Sattım.
Şimdi "dizüstü bilgisayar" formatında bir bilgisayarım olmadığından tekrar bilgisayar almak istiyorum.
13.3 inç, Intel i5 2.0 Ghz 10. Nesil İşlemci, 512 GB SSD ve Touch Bar 14.000 ₺
16 inç, Intel i7 2.6 GHz işlemci, 512 GB SSD ve Touch Bar 17.500 ₺
Sizce fiyatları nasıl? 11. nesil işlemcilerle birlikte 2021 modelleri piyasaya çıktığında fiyatlarda düşüş yaşanır mı? Yoksa dolarla birlikte hepsi uçar gider mi?
Ben de "13.3 inç, Intel i5 2.0 Ghz 10. Nesil İşlemci, 512 GB SSD ve Touch Bar 14.000 ₺" diye belirttiğin modeli aldım veya alacağım diyelim. Fakat bu fiyata nerede buldun yazabilirsen sevinirim.
Şuanda stok sorunu olduğundan dolayı 13" macbook pro bulmak çok zor. Apple magazalarında yok, troy mağazalarında nadiren 1 tane oluyor. Teknosa'da tek tük var. Aralarındaki fark ise şöyle;
Apple ve Troy, öğrencilere %3 indirim uyguluyor. Ben de apple sitesinden aldım. Apple eğitim için macbook sayfasından şuanda 16000 TL'lik modeli 15.000 TL'ye veriyor. Üstelik airpods 2 hediye ediyor. Ben satın aldım ama taksit seçeneğini işaretlemediğimden ürünü geri yolladım, ödemem geri gelince tekrar alacağım.
Macbook fiyatlarının düşmesi çok zor çünkü hem dolar kuru hem bu pandemi süreci etkiledi. En düşüğü 12.000 TL olan macbook pro mağazalarda yok. Ben ilk başta çok şaşırdım. Ama olay tamamen araba fiyatlarının yükselmesi gibi olmuş. Almadan önce sadece gerçekten ihtiyacım var mı? şeklinde düşünüp karar verirsen daha sağlıklı olacaktır.