Arkadaşlar uzun bir zamandır neredeyse 3-4 yıldır macbook kullanıyordum. Gerçekten çok rahat aç işini yap kapat tarzında bilgisayarlar. Ancak ben arada oyunda oynamak istediğimden windowslu bir iş bilgisayarına geçeyim dedim ve msi modern 15 satın aldım. Bilgisayarın kasa kalitesi vs güzel beğendim. Ancak bir soru var aklımda.
Ben mesele macbook kullanırken hiç bilgisayarı kapat yapmadım hep işim bitince kapağı kapatıyordum. İş yapacağım zaman kapağı kaldırıp devam ediyorsum. Windowsda böyle bir şey mümkün mü? Bu sisteme, bilgisayara zarar verir mi? Yani bilgisayarı kapat yapmak yerine ekranın kapağını kapatmak belli bir süre sonra windowsda şişme meydana getirir mi?
İkinci sorum ise eğer bir problem olmuyorsa kapağı kapattığında yapılacak olan ayarı uyku mu yoksa hazırda bekletmi seçmeliyim? Benim istediğim şey şarja takılı değilken kapak kapalıyken şarj yemesin çok çok az yesin. Ama işim olduğunda kapağı açtığımda her şey hazır şekilde ekran açılsın. Yani macbook sistemi gibi windowsda yapmak mümkünmü?