Cemib adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli arkadaşlar bu konuyu açıp açmama konusunda teredütte kaldım ama açarsam belki yararı dokunur diye düşünerekten açtım. Umarım tecrübeli kişiler deneyimlerini aktarırlar.
Vücut kitle endeksime göre 4-5 kilo eksiğim. Bu kiloyu sağlıklı yollardan nasıl alabilirim.(yemek yiyin demeyin evde benim kadar yiyen yok sanırım) Bir türlü kilo alamıyorum gerçekten bir yolu varsa söyleyin ona göre hareket edeyim. Şimdiden teşekkürler
Yemene rağmen kilo alamıyosan çok hareketli bi yaşamın olmalı. Kilo almanın mantığı net aslında. Yediğin yiyeceklerin kalorisini hesaplayıp artı 200-300 kalori daha alman lazım. Yani diyelim şu anda 70 kilosun sabit bi şekilde ve günlük 2000 kalori alıyosun 80 kiloya çıkmak istiyosan 2300 kalori falan alman gerek. Kalorisi bol yiyecekler tüketebilirsin karbonhidrat ağırlıklı. İştahın kapalıysa spor yap ciddi anlamda iştahın açılır ama sanırım iştah konusunda bi sıkıntın yok. Ama yinede spor yapmanı öneririm ve dediğim gibi bence bol bol karbonhidratlı yiyecekler ye. Kuruyemiş falanda iyi kilo aldırır. İçecek olarakta bol bol süt iç. Gerçi bu dönemde kilo almakta masraflı. Sağlığında bi problem olmasında kardeşim kilo alınır verilir takma kafaya.