sence akbank hissesinde ve genel olarak türk bankacılık sistemini bekleyen sıkıntı ne ki her hisse değer kazanırken bankacılık hisseleri değer kaybediyor. yorumun var mı ya da bilgin? teşekkürler
Öncelikle ben bir ekonomist değilim fakat yurt dışında Viyana Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirdim ve finansı çok yakından takip ediyorum yerli/yabancı kaynaklardan. Buna göre konuşacak olursam üstadım bizim borsamız dolar ve euro bazında tarihlerinin en ucuz yerlerinde özelliklede finans hisselerinde fakat buna rağmen yabancı yatırımcı gelmiyor adeta kaçmak için fırsat kolluyorsa maalesef bende korkarım. Taşıma suyu ile değirmen dönmez maalesef, daha iki gün önce %6,5 faiz ile 2.5milyar dolar borçlanmaya gidildi. Bugün devlet büyüğümüz koşa koşa Katar'a para bulmaya gitti. Bunun akabinde başımızda abd seçimi denen bir bela var ve gerçekten joe biden denen herif başkan olursa ilk icraatlarından birisi mutlaka CAATSA yaptırımlarını raftan indirip faaliyete geçirmek olacaktır bu olur ise maalesef çok kötü sonuçları olacaktır özellikle türk bankacılık sisteminde. Bu bir çarktır, bunun akabinde kötü ekonomi sonucunda geri ödenemeyen krediler, yüksek faizli krediler vs vs. uzun vadeyi(3-5 yıl) bilemem fakat kısa vadede (batıklar olmasın diye devlet biraz daha pompalayacaktır borsayı) cüzi kâr ve orta vadede zarardan yana oyumu kullanırım.