Merhaba Hocam,
Yorumunuz gayet güzel lakin artık pazaryerleri yavaş yavaş ürün kimin elindeyse ve kim daha uyguna satıyorsa ona izin veriyor. Örneğin bir ürünün marka patentini aldınız sizden başka kimse pazaryerlerinde satamaz diyorsunuz amenna ama şöyle bir şey var ben sizden geldim ürün aldım ve fatura kestirdim. Ben bu ürünü artık yasal satıcı olarak satabiliyorum. Markaya zarar vermediğiniz her şekilde satıcısınız. Trendyol marka tescil belgesi gönderince satıcıları kitliyor, hepsiburada da yapıyor o satıcıya fatura göndermesi için talep gönderiyor. Eğer fatura göndermezse ürünü açtırmıyor ama fatura gönderirsem müsade ediyor. N11 bu konuda biraz daha esnek kolay kolay ürün kitlemiyor, marka tescil belgesi gönderseniz de umrunda değil. Mal kimdeyse ve faturası varsa satabilir diyor.
Bu tamamen ürünün koşması, piyasadaki bilinirliği vb. durumlar göz önüne alınarak karar veriliyor.
Merhaba,
Eklemeleriniz için teşekkür ederim. Evet söyledikleriniz yaşanıyor ne yazık ki, marka patenti ile yapılan bu işlem sayesinde bir emniyet sibobu oluşturmuş oluyoruz. Zaten listeye zarar vermek isteyen kişi ürünü alır basar kötü yorumu ona engel olamayız. Fakat marka ile tasarımı, üretimi(fasonda olsa) size ait olan bir ürün sayfanızda başka satıyıcı engellemek oldukça mümkün üretici danışanlarıma proje başlangıcında bunu yaptık kafalar rahat