ByPowerfuL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Marka tescili alabileceğiniz bir mağaza adı bulmanızı tavsiye ederim.
Bir E-Ticaret MasterClass'ı paylaşayım
Hepsiburada, trendyol bildiğiniz üzere buybox(katalog satış) sistemi ile çalışmaktadır. Buda aynı ürüne sahip olan herkesin eğer satış izni varsa o ürün sayfasında elinde bulunan ürünü satabileceği anlamına geliyor. İleride fason ürün ürettip geliştirip yorum topladıktan sonra rakiplerinizi dikkatini çekeceksiniz belki sizin ürünü satmaya çalışacaklar ki bu ÇOOOK büyük bir ihtimal veya listenize girip yanlış ürün gönderip ürün listenizi kötü yoruma boğacaklardır. Bunla karşılaşmamak için MARKA PATENTİnizi ile markanızı HEPSİBURADA, TRENDYOL 'a tanımlattıktan sonra ürünlerinizi bu markaya yükleyerek SİZDEN BAŞKA KİMSE bu ürünlerde satışa giriş yapamaz. Böylelikle listenizi koruyabilirsiniz.
İsim önerim yok ama bu bilgilendirmeyi yapmak istedim
Hayırlı olsun şimdiden

Merhaba Hocam,

Yorumunuz gayet güzel lakin artık pazaryerleri yavaş yavaş ürün kimin elindeyse ve kim daha uyguna satıyorsa ona izin veriyor. Örneğin bir ürünün marka patentini aldınız sizden başka kimse pazaryerlerinde satamaz diyorsunuz amenna ama şöyle bir şey var ben sizden geldim ürün aldım ve fatura kestirdim. Ben bu ürünü artık yasal satıcı olarak satabiliyorum. Markaya zarar vermediğiniz her şekilde satıcısınız. Trendyol marka tescil belgesi gönderince satıcıları kitliyor, hepsiburada da yapıyor o satıcıya fatura göndermesi için talep gönderiyor. Eğer fatura göndermezse ürünü açtırmıyor ama fatura gönderirsem müsade ediyor. N11 bu konuda biraz daha esnek kolay kolay ürün kitlemiyor, marka tescil belgesi gönderseniz de umrunda değil. Mal kimdeyse ve faturası varsa satabilir diyor.

Bu tamamen ürünün koşması, piyasadaki bilinirliği vb. durumlar göz önüne alınarak karar veriliyor.