Diş taşları ile başım dertte!

Bazı bünyeler çok diş taşı üretiyormuş. Bunlardan biri de benim bünyem herhalde. Doktorlara kalsa "6 ayda bir temizleteceksin" diyorlar. Ama her temizlendiğinde dişlerden gidiyor. Aralar açılıyor. İnternette yorumları okusanız her şey güllük gülistanlık. Temizletenler çok mutlu. Ama bilmiyorlar ki her defasında dişler eriyor.. Önceden benim dişlerimin arasına et falan girmezdi. Birkaç kere temizlettim. Şimdi ne zaman et yesem, akşama kadar ağrıyor dişlerim. Bazen ertesi gün bile ağrıyor. Diş aralarındaki etleri temizlemek de ayrı bir sorun.

Şunu belirteyim: Dişlerime iyi bakıyorum. Sabah akşam şarjlı fırçayla fırçalayıp, ağız duşu ile komple tertemiz yapıyorum. Sigara kullanmam. Dişlerim beyaz.. Bu konuda sorun yok. Diş taşları ayrı bir sorun!

Diş taşlarını temizletmesem de gitgide artıyor. Dişe ve diş etlerine çok zararı var.. Artı hiç hoş olmayan bir görüntüye sebep oluyor.

Doğal temizleme yöntemi falan da yok sanırım. İnternette baya bir baktım. Bir şey bulamadım.

Ne yapmak lazım? Konuyla ilgili tecrübesi olan var mı?

Not: Arkadaşlar konuyu açmışken belirteyim: Ağız sağlığını çok önemsemeyen bir toplumuz. Ama ağız bölgesi ve dil altı kana en hızlı karışan bölge. İltihaplı ve çürüklerle dolu bir ağızın insana ne kadar zarar verdiğini siz düşünün!