Şimdi linç yiyeceğim belki ama doğru düşündüğümü yazmak istiyorum. Arkadaşım seviyorsanız evlenin,evlenene kadar da sabredin. Bu sevgililik mevzu da nedir? Birlikteliklerini bağlayan ne resmi ne dini durum var. Bu durumda olanlar kabullenemiyor ama bizim kültürümüzde sevgililik diye bir durum yok. Sizi uyaranlar belki yanlış davranış sergilemişlerdir bilemem ama değerlerine göre davranmışlar. Dükkanlarını başlarına yıkacağım diyerek asıl magandalık tarafında sizi görüyorum. Her toplumun bir ahlak kültürü var. Türk toplumu muhafazakar, koruyucu bir toplumdur. Hem dini hem atalar kültü bunu sağlamıştır. Kültürüne aykırı bir davranışı yapman öncelikle kendini sorgulamayı gerektirir.
Birlikteliklerini bağlayan ne resmi ne dini bir şey olmasına gerek yok.
Canlarının öyle istemesi yeterli. İsterlerse evlenmeden aynı eve çıkar, çocuk bile yaparlar. Sizi il-gi-len-dir-mez.
Kültür veya ahlak dediğin olay sadece toplumsal değerler değildir. Şehre, mahalleye, aileye hatta bireye kadar indirgeyebilirsin. Sabit bir kavrammış gibi düşünmek sizi yanıltır.
Sizin kültürünüzü bilmiyorum ama sevgili olmak öyle korkunç, utanılacak ya da ahlaksızca bir şey değil. Hatta bu düşünce yüzünden bu toplum bu halde.