Napıyım kardeşim yeni doğmuş sokaktaki köpekleri alıp eğitiyim mi? allah allah yüzlerce köpek var hangi birine koşuyum. Sadece insanlar kapı önlerinde köpekleri beslemeseler gelmez zaten köpekler, ileride site dışında beslesinler köpekler orayı mesken edinsin. Niye sitenin içinde pitbull var kardeşim? Kimisi rott sahiplenmiş ama apartman olduğu için sokağa salmış sadece kapı önünde besliyo. Ben bunları çekmek zorunda mıyım?
Sokakta köpeklerin olmasının sebebi 2 ayaklı hayvanların bu köpekleri alıp hevesleri geçince sokağa atmaları.
Yoksa belediyeler senelerdir bu hayvanları yakalayıp kısırlaştırıyorlar.
Ama sayıları sürekli artıyor, çünkü bazı pislikler hayvanları alıp bebekken oyuncak gibi oynayıp büyüyünce atıyorlar.
Yani bir tepki göstereceksen birader hayvanlara değil, hayvanları besleyenlere değil, hayvan hakları yasasını çıkarmayan devlete göster.
Hayvan sahiplenmek belirli şartlara bağlanmalı, bu şartlara uymayan veya hayvanını terkedenlere ciddi cezalar verilmeli.
O zaman sokaktaki hayvan nüfusu 10-15 senede doğal olarak azalır.
Sen siteyi kendi malın olarak görüyorsun ya, o hayvan da yaşadığı alanı kendi malı olarak görüyor.
Ben bunları çekmek zorunda mıyım diyorsun ya, ben de diyorum ki senin rahatın için o hayvanlar sıkıntı çekmek zorunda mı?