Pm gönderdim hocam,
Amazon aurora serverless deki soru işaretim şu sadece 2 versiyon db de çalışıyor ve mysql için 100 milyon satır kayıt olsa ölçekleyebiliyor mu hızlı sorgu getirebiliyor mu, diğer çalışma şartlarını pm den görüşelim hocam
Bende benzer e-ticaret projemiz var ve bir çok firmayı barındırıyorum özetle kullandığım model aşağıdaki gibidir.
Mysql tarafını amazon aurora serverless auto scale olma özelliği olan cluster yapısına bırakıyorum.
proje dosyalarını kendi geliştirdiğim özel bir loadbalancing ve failover cluster ve yatay ölçekleme modeli ile yapıyorum projede bir master ftp mevcut olup değişen veya yeni dosyalar her 1 dakikada 1 60 a yakın sunucuya eş zamanlı dağıtılıyor.
Ürün listeleme ve ürünle ilgili tüm bilgileri KOtlin ile geliştirdiğim bir projede memory ye alıp buradan çok hızlı bir şekilde response sunuyorum.
Caching olarak varnish ve nginx kullanıyorum ortalama db boyutu şuan 280 gb olup eş zamanlı 20 k kullanıcıyı şuana kadar aldığım oldu çok daha büyük rakamlara gidebilecek ve çok hızlı ve rahat şekilde büyütebileceğim bir alt yapı hazırladım bu tarz bir çalışma yapabilirsiniz hocam.