mertbulut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaptığınız şeyleri uyguluyorum bende. Fakat şöyle bir durum var. Ülkenin içinde olduğu durumu bir şekilde öğreniyorum. Geçen günlerde mouse um bozuldu mecburen yenisini sipariş etmek için sitelere girdim. Neredeyse 200 tl altına düzgün bir oyuncu mouse u yok. (Oyuncu alma sebebimde işlerden kalan vaktimde 1-2 saat kafamı boşaltmak. Bu açıklamayı yapmak istemezdim ama maalesef madem iş yapıyorsun oyuncu mouse u alıp ne yapacaksın diyen tipler olacaktır illaki.) Demem o ki istesekte istemesekte haberler kapalı olsada sosyal medyayı hiç açmasakta bu durumdan etkileniyoruz. Benim bu ülkeye dair umutlarım tükenmiştir. Tekrar yeşereceğini de sanmıyorum.
Doğrudur illa ki moruk bozukluğu oluyor zaten zor kazanıyoruz birden çarçur oluveriyor. Ama bunu da bir hırs yöntemi olarak kullanmanızı tavsiye ederim. Mesela 200 liraya bunu alıyorum ama öyle bir çalışacağım çabalayacağım ki x gün içerisinde yerine koyacağım vb. gibi

BoraBozdogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çoğu insanda vizyon ,girişimcilik yok.
adama soruyorum ne yapmak istiyorsun gelecekte diye bana verdiği cevap şu ; iki senedir kpss çalışıyorum bu sene olacak inşallah

çok az insan risk almak istiyor ,çok az insan düşünce dahil bir şeyler üretiyor.
çok çok çok az insan düşündüklerini uygulamak için çabalıyor.
İnsanlar bir de gidip hala kaybetme garantili kumar oynuyor ticaret gibi kumar var mı ya, hem de kazanma oranı en yüksek kumar çeşidi

ytibrahim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yüzde 18 kdv üstüne gelir vergisi + bağkur + muhasebe , stopaj , geçici vergiler varken girişimci olmak kolay zaten ondan kimse olmuyor kafası çalışan gidiyor beyin göçü sayımıza bakın tembel demek kolay ne olucak dersin geçersin.
Genç girişimci desteği (adını tam bilmiyorum) sayesinde belli bir yaşa kadar bu dedikleriniz çoğundan 1 yıllığına muaf tutuluyorsunuz. Eğer şahıs şirketi açarken esnaf odasına kayıt yaptırırsanız, belli bir kazançtan sonra gidip 100 k parayı 110 k geri ödeme ile çekebiliyorsunuz kredi olarak. Bunları da görmeliyiz hocam. Yapan yapıyor bir şekilde.