Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Uyanış Selçuklu, Batırış Osmanlı, Muhteşem Yüzyıl ve Payitaht Abdulhamid gibi saçma diziler ile bu halkın sadece beyni yıkanıyor. Bu dizilerin tamamı gerçeği çarpıtıyor, hiç olmadık bir kahramanlık hikayesi yazılıyor. Canlarının istemediğini diziye dahil etmiyorlar, mesela Ertuğrul dönemi Mevlana karakteri olmadan düşünülebilir mi? Neredeydi Mevlana? Hoşlarına mı gitmedi? Ayrıca hiç yaşamamış kurgusal karakterleri uydurup gerçek dedikleri olayların içine hiçbir kaynak göstermeden monte ediyorlar. Muhteşem yüzyıl döneminde halk aaaa, Kanuni oğlunu mu öldürtmüşşş, demedi mi? Millet gerçekten izlediklerine inanıp kafalarına tencere geçirip ellerine satır alıp tv karşısına geçiyor bu uydurma diziler yüzünden. Abdulhamid'i seversiniz sevmezsiniz orası size kalmış, benim eleştirdiğim kısmı bu dizilerin çarpıtmaları. Şeytanı Melek, Meleği Şeytan gibi gösterebiliyorlar istedikleri gibi. Biri almış eline kalemi uydurmuş, Hürrem Sultan iyi biri mi yoksa kötü mü mesela diziyi izlerken ben algılayamadım. Kötüymüş ama hep İbrahim Paşa yüzünden, yoksa hiçbir suçu yok. Hastalıktan ölmüş birini sanki zehirlenmiş gibi göstermeler, çok daha önce ölmüş olması gereken Hatice Sultan'ı reyting uğruna olması gerekenden uzun yıllaaar sonra anca öldürebilen garip bir diziydi. O yüzden buna benzer dizileri kurgu olarak görmekte fayda var.