Merhaba arkadşlar,
Bu pazar günü namecheap VPS hosting hesabım hacklendi. İçindeki tüm statik kodlu ve WP sitelerim hersey ne varsa silindi. cpanel şifremi değiştirmişler hesabıma giremiyordum. canlı destekle WHM üzerinden root şifresini kullanarak cpanel şifreyi değiştirerek hesabıma giriş yaptım. gördüm ki ne vara herşeyi silmişler. hatta içine yabancı bankaların isimlerini taşıyan şüpheli klasorler atmışlar. filemanagerda sildi o dosyaları. 5-6 saat sonracpanel hesap şifremi tekrar değiştirmiş hackerlar. bu sefer WHM'den root şifremi değiştirdim güçlü bir şifreyle. cpanel şifremi de değiştirdim devamında değiştirdim. hesabıma girdiğimde benim sildiğim o şüpheli klasörler yine geri gelmiş. bekleyeyim bakalım ne olacak dedim. 5-6 aat sonra cpanel'den yine girememeye başladım hesabıma. yine değişmiş şifre. Namcheap canlı destkten bağlandım. Bizim tarafımızda güvenlik sistemleri mevcut, sizin tarafınızdan kaynaklı oalbilir dediler. Ben de sordum root şifremi güçlü şifreyle değiştirdiğim, daha sonra cpanel şifremi değiştirdiğim halde, root şifremi hiçbir yere kaydetmemiş ve paylaşmamışken nasıl oluyor da tekrar gelip cpanel şifremi değiştirebiliyorlar diye sordum. bunu bilemiyoruz biz de dediler. ben de hosting hesabımın iptal edilmesini istedim.
Benzer şekilde bu pazar yani 4 ekim 2020 tarihinde namecheap hosting hesabı hacklenen ve benzer şeyler yaşayan başka arkadaş var mı?