digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herşeyin bir açıklaması var, ama eğer bilgi değil inanç sahibi olmak istiyorsanız bilgiyi görmezden gelebilirsiniz.

Bu düşme hissine hypnic jerk deniliyor.
Bilimsel olarak araştırılmış bir konu, uykuya dalma esnasında oluşan kas kasılması ve düşme hissi.
Daha detaylı bilgi almak istersen hypnic jerk, hipnik seğirme diye aratabilirsin.
Bir insanın kabinin hızlı atması, titremesi, nefessiz kalması, ateşinin çıkması astral seyahat değil bir kriz atak yaşadığı anlamındadır.
Stres, korku anlarında çok normal tepkilerdir.

Lusid rüya ise bir çok insanın deneyimlediği bir şey hiç bir doğa üstülüğü yok.
6 yaşımdan beri sık sık lusid rüya görürüm.
Çocukken sık kabus görürdüm. Bir gün kabus görürken bulunduğum yeri sorgulamayı keşfettim.
Rüyamda sabah kahvaltıda ne yediğimi nerede olduğumu kiminle olduğumu hatırlamaya çalıştığımda bulunduğum yerin gerçek olmadığını ve rüya olduğunu farkedebiliyordum.
Hem de 6 yaşında )))
Bilimadamları lusid rüyalar üzerinde çalışmışlar bir grup lusid rüya görenlerin beynin uykuda aktif olmayan bölümlerini uyanmayacak kadar aktif edebildiklerini iddia ediyorlar.
Başka bir teoriye göre de lusid rüya tam bir REM uyku hali olarak değil bir çeşit mikro uyanıklık hali olarak görülüyor.

Yani astral seyahat falan hikayelerine gülüp geçiyorum.
Bedeninden çıkan adamların gidip ÖSYM'nin binasına girip soruları çalmak hiç akıllarına gelmiyor herhalde.))
(senelerce fetöcüler çaldıkları sınav sorularını müritlerine rüyamızda sorular bize malum oldu diye vermişlerdi)))
Bedeninden çıkıp gezebilen adamlar olsaydı gizli servisler neden binlerce ajan istihdam ederlerdi?
10 tane astral seyahatçi size dünyadanın tüm sırlarını gider getirir )))
Öncelikle hypnic jerk deniliyor demişsiniz. Zaten ben ona astral seyehat demedim. Siz benim deneyimlerken hissettiklerimi anlayamazsınız. Çok yoğun bir çekilme hissiyle kalp atış hızım arttı. Başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra uykuya dalmaya çalışırken 2 kere sizin dediğiniz şekilde hypnic jerk oldu. Normalde hiç yaşamadığım bu yataktan düşme hissini astral denemesinden sonra 2 kere yaşamam size normal mi geliyor? Ben içimden bir parçanın çekildiğini hissetmişim siz burada yalan diye bahsediyorsunuz. Lusid rüyayı ben de küçüklükten beri yapıyorum. Şu aralar olmuyor tabi.
Dediğiniz sınav sorularını çalma işlemine gelince. Astrale çıkıyorsun nesne teması yok ki orada? Kağıdı ellemeden soruları nasıl çalmayı planlıyorsun? Ki astral seyehat deyince herşey gerçek haliyle olmuyor. Çıktığın sırada bilinçaltın da etkin olduğundan dolayı eşyaları farklı biçimlerde görebilmen çok olağan bir durum. Ama sana da gelip burada inandırmak çok zor. neyse.