Öncelikle herkese merhaba,
Biliyorsunuz son dönemlerde "çekiliş ile takipçi kasımı" olayı çok fazla popüler oldu.
İlk çıktığı zaman fiyatlar düşüktü ve 4-5k kasım yaptırdım. O gün anladım yapılabilecek en kötü yatırımlardan biri çekiliş abonesi kastırmak.
Bizzat kendi gözümle takip ettiğim çekiliş ile kasılan 1.2m hesap şuan 780k civarlarına düştü (kaç ile başladı bilmiyorum ama en son +600k olduğunu hatırlıyorum) 1-2 hafta içinde ve bu hesap sponsor değil çekilişi yapan "fenomen" hesap. Fenomen olmasına rağmen gelen üyeler patır patır düşüyor. Gerçi o kişi için bir sorun değil çünkü sponsor gibi para verip girmiyor o çekilişe, yaptığı tek şey paylaşım atıp çekiliş yapmak.
İnsanların anlamadığı şey bu çekilişlere a'dan z'ye bütün kategorilerden insanlar geliyor ve ömürleri çekiliş bitene kadar oluyor. O çekilişin sonunda sen ne sayfası olursan ol takibi bırakıyor.
Bu işin kaymağını yiyenler çekilişi yapan ana hesaplar ve çekiliş sponsorluğu için yer satanlar oluyor. Sponsor ise çekiliş yapılana kadar seviniyor ve sonrasında ise sayfasındaki düşüşü izliyor.
Bazı sayfalar nispeten daha az düşüş yaşıyor ama yine de verilen paraya değmeyen bir sonuç oluşuyor. Amaç takipçiyi fazla göstermekse bot basmak daha güvenilir bir yol yani en azından düşüş olmuyor.

Yine son zamanlar gördüğüm "kalitesiz çekilişlerden bıkmadınız mı" "biz farklıyız" "en iyisi biziz" "minimum düşüş" "kaliteli üyeler" gibi başlıklar var. O konuların sahiplerine soruyorum ; Aynı sayfalardan yapılan çekilişlerin etkisi nasıl değişebilir ?

İnsanları bu konuda uyarma ihtiyacı hissettim çünkü sponsorluk için verilen paralar gerçekten küçük paralar değil. Bu parayla zaten gerçek bir reklam çalışması yapsa doğal ,gerçek, sadık takipçi kitlesine sahip olacak.