digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir adamın doğa üstü güçleri olduğunu, uyurken hastalıklara ilaç bulduğunu söylüyorsun. Bu adam einstein ya da newton değil. Hesapla, deneyle, gözlemle bulmuyor. O adamı örnek gösteriyorsun metafizik konularında ama adama uyuyan peygamber dendiğini atlayarak anlatıyorsun.
Bu adam uyuyan peygamber denilen, muhtemelen bugün yaşasa akıl hastanesine kapatılabilecek, amerika'da da kahinlik medyumluk yapmanın yasaklı olduğu eyaletlerden kaçarak kendine mürit toplamaya çalışan bir adam.
Senin misyoner halin. Bir akıl hastalığı var ve çevresindeki insanları inandırmış. Adamın hakkında bir sürü makale var diyorsun, hiç bir üniversiteden yayın yok. Adam zaten 1945 te ölmüş. Ama adamın asıl meselesi bir dernek kurmuş ve fikirlerini yaymak için kitaplar yazmış, yayınlar yaptırmış, resmen parapsikoloji misyonerliğini profesyonel meslek edinmiş.
İnternetin her yerinde bu adamın uykusunda ilaç ve tedavi yöntemleri bulup anlattığı yazılıyor ama adamın adına kaytlı bir tane ilaç patenti yok. Ne kadar ilginç. Antibiyotiği Flemin buluyor bu adam da koca karı gibi o otu bu otla kaynatın diye uyduruk tedavi yöntemleri söylüyor.
Bu adamla ilgili hiç bir üniversite ve saygın bilimadamından ciddi bir araştırma deney yok. Tüm yayınlar kendi misyoner derneği tarafından yapılmış.
Bugün de dünya düzdür diyen adamların kendilerine mürit bulabildiği çağda bu edgar cayce in peşine takılmanın da düz dünyacılardan hiç bir farkı yok.
Söylediğim diğer isim Gerard Croiset 'i sanırım araştırdın ve canlı yayınlarda bile yaptıklarını okuyup/izleyince bir tık kuşkulu olan Edgar'a yönlenmişsin, şimdi anladım neden ona takıldığını. Üniversiteden yayın yok yazmışsın, hangi üniversitenin medyumlar/kahinler üzerine yayınını gördün? Malum kişinin para talep etmediğini de sanırım görmüşsündür. Ben inancına, patentlerine, üniversite yayınına, yandaş sayısına bakmam, rüyalarına bakar ona göre yorum yaparım, gerisi beni ilgilendirmez. Kaç çocuğu var, kaç kere evlenmiş, tercihleri neymiş vs. beni alakadar etmez. Konusu geçtiği için adını andım. Düz dünyacıları bende ciddiye almıyorum ama onların bile bir fikri var, senin bu gibi konularda henüz bir fikrini duyamadım. Gerçi RUH yok dediğine göre insan sadece bir et yığını olmuş oluyor, ee ruh yoksa beden toprak altında çürüyorsa Cennet/Cehennem senin için ruhsuz bir alem mi ondan hiç bahsetmedin. Sahi, biraz Ruhsuz insanın nasıl olduğundan bahsedip bizi aydınlatır mısın? Sen müslüman mısın yakıştırması yapmıştın ya bana, madem görmediğine inanmıyorsun peki o zaman yaratıcıyı ve yaratmış olduğu Melek ve Şeytan'ı görmediğine göre inanmıyor musun? Hadi inanmıyorsun diyelim en doğal hakkın, canın ne isterse ona inanırsın. Peki ama o zaman neden benim inancımı sorguluyorsun?

Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
islamiyette astral seyahat var mı ? Bana bunu ayetle hadisle gösterir misiniz ?
Hadisle göstermek ? Benim inandığım başlıca Hadis Peygamberimizin inananlar ile yaptığı sohbet esnasında not tutanlara siz ne yapıyorsunuz, yeni bir kitap mı yapmaya çalışıyorsunuz? Kuran size yetmiyor mu? şeklinde olan Hadistir. Halifeler zamanında yazılan tüm hadislerin toplatılıp imha edildiğini belki duymuşsunuzdur. Hadisler Muaviye sonrası tekrar ortaya çıkmaya başlamıştır ve o zamanlar kabul gören 500 adet hadis şimdilerde 1.5 milyon'a kadar çıkmıştır. Yine 4 halife zamanında hadis nakilciliği hakkında söyledikleri kayıtlardadır. Hal böyle iken Hadis ile kaynak göstermeyi dikkate almazsam bana kızmazsınız değil mi? Eğer Ayet diyorsanız ise arama motoruna " astral seyahat ayetleri " yazıp kaynakları inceleyebilirsiniz. Burada satır satır birilerinin gönlü olsun diye bir şeyleri ispatlamaya, hadi diyelim ispatladığım halde inandırmaya çalışacağımı düşünmüyorsunuz diye düşünüyorum. Kaldı ki astral seyahat kesinlikle vardır, ben gördüm, havada kaldım şahitlerim var, yaptım biliyorum demiş değilim. Konu sahibi de ben değilim ama bana sorduğunuz için cevaplama gereği hissettim. Eğer ayetlerde bulamazsanız da üzülmeyin, kavun, karpuz, kiraz, limon, patates gibi sebze meyvelerde var ama Kuran'da bahsedilmeyebiliyor. El ile tutup göz ile görülebilen, el ile tutulup göz ile görülemeyen her şeyi en ince ayrıntısına kadar Kuran'da maalesef bulamazsınız. Allah bize akıl vermiş bu yüzden.