Senin psikolojinin hiç iyi olmadığı kanaatine vardım maalesef, gerçekten senin durumun hiç iyi değil. Ekonomi ve siyaset konularında istisnasız karşıma çıkıyorsun ve söylemem gerekir ki o konularda benzer fikirlere sahibiz fakat o konularda cahil olan 3-5 kişiyi sindirmiş olman şu an saçmalıyor olduğunu maalesef örtmüyor, bu sefer sağlam kayaya çarptın yani beni o 3-5 bilgisiz kişi ile bir tutmazsan memnun olurum. Hiç.bir cümlemde " uyuyan Peygamber " diye bir söz söylemedim, sözlerimin çarpıtılmasından hiç hoşlanmam. Anlamıyorsan ne anlatmak istediğimi sorup öğrenirsin.
Eğer Edgar Cayce için hristiyan mucizesi yakıştırmasını yapıyorsan ve benim hristiyan birini yetenekli olarak andığım için müslüman olamayacağımı iddia ediyorsan konu sahibine gittiği psikiyatri servisinin yerini sormanın zamanı gelmiş demektir. Hz.İsa'nın hiçbir mucizesine inanmayalım, nasıl olsa hristiyan boşver. Kaldı ki telepati ve telekinezi gibi konular mucize değil, parapsikoloji/metafiziğin konusudur. Bu Edgar Kuran'ı bilir veya bilmez, ben bu kişiyi inanışına göre yargılamam, isterse krem peynire tapsın bana ne ? Referans gösterme meselesine gelecek olursak ben miracı referans göstermedim, sadece basit bir örnek verdim. Hint nüfusu ve öküze tapılıp tapılmama, saygı gösterme/ göstermeme gibi konulara hiç bulaşmıyorum zaten, gülüp geçmek daha komik geliyor.
Bazı şeylerin tek bir cevabı vardır, buna öküze tapıyorlar benim için tanrı değil diye komik bir cevap verip sıyrılamazsın. Neredeyse 8 milyar insan farklı farklı şeylere inanıyor, bu hepsini haklı veya haksız yapmaz. Masanın üzerinde bir bardak ya vardır ya yoktur, bu 2 ihtimalli bir sorudur ve başka bir seçenek yoktur. Senin saçma sapan örneğinde binlerce belki milyonlarca ihtimal var, böyle haklı çıkamazsın maalesef. Edgar Cayce için Kuran'ı bulamıyor, müslüman olmadan yaşayıp gidiyor demişsin, Cem Yılmaz sonrası favorim sensin, çok güldürdün beni. Edison, Newton, Pascal, Tesla, Pasteur, Einstein gibi zeki insanlar meğer sandığımız kadar zeki değillermiş, Kuran'ı bulamadan ölmüşler çok yazık. Aslında biz onları zeki sanıyorduk, zeki olsalardı müslüman olurlardı, çünkü müslüman olmayan herkes zekasızdır. İşte bu yüzden müslüman toplumdan trilyon tane bilim insanı çıkmış, diğer inanışlardan bilim insanı yetişmemiştir değil mi? Hay sen çok yaşa. Bazı müslümanlar deve sidiğinde şifa ararken hristiyan olan bilim insanları cern de ışık hızına çıkmaya çalışırken oradan bakılınca yeterince zeki gelmiyorlar mı?
Neden takıldığını anlayamadığım Edgar Cayce ismini ben uydurmadım, o isim hakkında sayısız yerli ve yabancı kaynak bulabilir, binlerce video ve makaleye kolayca ulaşabilirsin. Onlara deneyimlerini ve gerçek olup olmadığını sorar öğrenirsin. Hoş, gözünle görsen bile sana inandırıcı gelmediği için inanacağını zannetmiyorum. Son olarak inandığım şeylerin tutarlı olması konusu.. Herhangi bir şekilde çelişkiye düştüğümü düşünmüyorum, varsa bu konuda ispatın seve seve gülerim, yani dinlerim. Ben bir müslümanım ve müslüman olmaktan gurur duyuyorum. Ayrıca hristiyanlığın ve museviliğin de Allah'tan geldiğine, Kuran'da geçen Peygamberlerin gerçekten Peygamber olduklarına inanıyorum. Benim islam anlayışım " gavur icadı " yerine " ilim çin'de de olsa gidip alınız " felsefesini benimser. Aynı zamanda fesli delilerin uydurduğu veya bir takım cübbelilerin bir gün çıkıp satranç akıl geliştirir, ertesi gün satranç puttur haramdır diyenlerin uydurduğu hadisleri sırf ağızlarından kusarken " hadis " dediklerini için inanma mecburiyeti hissetmiyorum. Kuran gibi büyük bir kaynak varken Nur suresi benim için yazılmıştır diyenleri ve bazı uydurma kitapları yazanları kaynak olarak kabul etmiyorum. Değil sabaha kadar, istersen 6 gün 7 gece her konuda tartışırım, buyur.
Bir adamın doğa üstü güçleri olduğunu, uyurken hastalıklara ilaç bulduğunu söylüyorsun. Bu adam einstein ya da newton değil. Hesapla, deneyle, gözlemle bulmuyor. O adamı örnek gösteriyorsun metafizik konularında ama adama uyuyan peygamber dendiğini atlayarak anlatıyorsun.
Bu adam uyuyan peygamber denilen, muhtemelen bugün yaşasa akıl hastanesine kapatılabilecek, amerika'da da kahinlik medyumluk yapmanın yasaklı olduğu eyaletlerden kaçarak kendine mürit toplamaya çalışan bir adam.
Senin misyoner halin. Bir akıl hastalığı var ve çevresindeki insanları inandırmış. Adamın hakkında bir sürü makale var diyorsun, hiç bir üniversiteden yayın yok. Adam zaten 1945 te ölmüş. Ama adamın asıl meselesi bir dernek kurmuş ve fikirlerini yaymak için kitaplar yazmış, yayınlar yaptırmış, resmen parapsikoloji misyonerliğini profesyonel meslek edinmiş.
İnternetin her yerinde bu adamın uykusunda ilaç ve tedavi yöntemleri bulup anlattığı yazılıyor ama adamın adına kaytlı bir tane ilaç patenti yok. Ne kadar ilginç. Antibiyotiği Flemin buluyor bu adam da koca karı gibi o otu bu otla kaynatın diye uyduruk tedavi yöntemleri söylüyor.
Bu adamla ilgili hiç bir üniversite ve saygın bilimadamından ciddi bir araştırma deney yok. Tüm yayınlar kendi misyoner derneği tarafından yapılmış.
Bugün de dünya düzdür diyen adamların kendilerine mürit bulabildiği çağda bu edgar cayce in peşine takılmanın da düz dünyacılardan hiç bir farkı yok.