Yazdığım cümle ; " insanların tek meziyetini yemek, içmek, uyumak, dışkılamak ve en nihayetinde tamamen ölüp yok olmak sanan insanlara asıl ben gülüyorum. "
Algıladığın ; " o hurafelerin gerçek olduğunu inanmayanların sadece dışkılayan insanlar olduğunu ispatlamaz. "
Tam olarak ne yazdığımı okumamışsınız veya anlamak istediğiniz gibi algılamışsınız orası çok belli. Ben insan gaz çıkaran varlıktır gibi bir hakarette bulunmadım, siz insanı sadece yemek yiyen, içen, gaz çıkaran ve uyuyan basit bir varlık mı sanıyorsunuz? dedim. Bu bir hakaret değil, yüceltmektir. Benim gördüğüm insan modeli bundan çok daha fazlasıdır. Dini olarak bir cümle kurmam gerekirse bu varlığın önünde Melekler bile secde etmiştir, kusura bakmayın ama insan denen varlığı öyle ruhsuz basit bir et yığını olarak göremezsiniz. Daha ruh denen şeyin varlığını bile kabul etmiyorsunuz, ben daha bu cümle üzerine ne diyeyim?
Konu sahibine böyle bir konu açtı diye akıl hastası muamelesi yapmanızın çok yanlış olduğunu sanırım söylememe gerek yok. Hadi diyelim bu arkadaş beyninin dibini sıyırdı, ee astral seyahat yaptığını söyleyen tek kişi bu arkadaş mı? Astral kelimesini her ağzına alanı, ruh diyeni, uzaylı diyeni, parapsikoloji ve metafizik üzerine her cümle söyleyeni akıl hastası mı ilan edeceksiniz? Bu arkadaş kesin olarak astral seyahat yapmıştır diyemem, ama ben orada değildim ve görmediğim ispat edemediğim için yapmadığı anlamına da gelmez. Sizin dediğiniz karşınızda monitör varken gözlerinizi kapattığınızda monitörün orada olmadığını iddia etmeniz olayıdır, siz görmüyorsanız o şey yoktur.
Dünya'nın %70 kadarı hiç görmeden bir yaratıcının varlığına inanıyor, kalan %30'un büyük kısmı da hiç görmediği bazı şeylerin varlığını kabul ediyor, uzaylı vb. gibi. Hadi görmediğiniz Meleklere ve Şeytana da inanmıyorsunuz diyelim orası beni alakadar etmez tabi. Belki bilimsel teknolojimiz gereği her şeyi net olarak ispatlayamıyoruz, buna gücümüz yetmiyor. Kaldı ki sahneye bir ruh çıkarıp Merhaba, ben bir ruhum dedirtseniz bile inanmayacak insanlar yok diyemezsiniz. Uzaylı ile tokalaşsa güzel kostümmüş diyecek olanlar olur, Meleği karşısında görse vay beee çok inandırıcı hayal görüyorum diyenler olur yani kısacası bazen gördüğüne bile inanmaz insan, kaldı ki görmediğine inansın. Benim akıl sağlığım gayet yerinde çok şükür, ne dediğimi gayet iyi biliyorum ve bazı şeylere inanıyor olmam beni akıl hastası yapmıyor. Zaman zaman bazı kerametleri gösteren Peygamberlere büyücü denmiş ya hani,muhtemelen ne demek istediğimi gayet net anlamışsındır.
İnsanların çoğunluğunun neye inandıkları benim için referans kaynağı değil.
Çünkü bu dünyada öküze tapan da 1 milyar hintli var.
Bu öküzleri tanrı yapmaz benim için.
Bir mesajında Edgar Cayce'i referans olarak gösteriyorsun, başka bir mesajında ayın yarılmasını miracı referans olarak gösteriyorsun.
Uyuyan Peygamber denilen bir hrıstiyanın mucizelerine inanıyorsun ve kendini bir müslüman olarak varsayıyorsun.
Bu Edgar rüyalarında çok büyük mucizeler yaratıyor ama Allah'ı Kuran'ı bulamıyor, müslüman olmadan yaşayıp ölüyor.
İnandığın şeylerin daha tutarlı olması gerektiğini düşünüyorum.