omergundogar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet yine çogu kişi inanmamış. Ben de denemeler yaptım. Bir denememde acayip bir titreme ile karşılaştım. Kalbim çıkacak gibi atıyordu. Kendini çok fazla kasmıştım. Sonra kalbimin hızlı atmasıyla nefessiz kaldım ve bıraktım. Ateşim yükselmişti elimi yüzümü falan yıkadım. Tekrar yatmaya çalıştığımda 2 kere tam uykuya dalacakken yüksekten düşme hissini yaşadım.
Bu olaylara yalan diyenler lucid rüyaya da yalan diyorlar. Ben bizzat lucidi de deneyimledim. Boştan yorum yapmayın
Herşeyin bir açıklaması var, ama eğer bilgi değil inanç sahibi olmak istiyorsanız bilgiyi görmezden gelebilirsiniz.

Bu düşme hissine hypnic jerk deniliyor.
Bilimsel olarak araştırılmış bir konu, uykuya dalma esnasında oluşan kas kasılması ve düşme hissi.
Daha detaylı bilgi almak istersen hypnic jerk, hipnik seğirme diye aratabilirsin.
Bir insanın kabinin hızlı atması, titremesi, nefessiz kalması, ateşinin çıkması astral seyahat değil bir kriz atak yaşadığı anlamındadır.
Stres, korku anlarında çok normal tepkilerdir.

Lusid rüya ise bir çok insanın deneyimlediği bir şey hiç bir doğa üstülüğü yok.
6 yaşımdan beri sık sık lusid rüya görürüm.
Çocukken sık kabus görürdüm. Bir gün kabus görürken bulunduğum yeri sorgulamayı keşfettim.
Rüyamda sabah kahvaltıda ne yediğimi nerede olduğumu kiminle olduğumu hatırlamaya çalıştığımda bulunduğum yerin gerçek olmadığını ve rüya olduğunu farkedebiliyordum.
Hem de 6 yaşında )))
Bilimadamları lusid rüyalar üzerinde çalışmışlar bir grup lusid rüya görenlerin beynin uykuda aktif olmayan bölümlerini uyanmayacak kadar aktif edebildiklerini iddia ediyorlar.
Başka bir teoriye göre de lusid rüya tam bir REM uyku hali olarak değil bir çeşit mikro uyanıklık hali olarak görülüyor.

Yani astral seyahat falan hikayelerine gülüp geçiyorum.
Bedeninden çıkan adamların gidip ÖSYM'nin binasına girip soruları çalmak hiç akıllarına gelmiyor herhalde.))
(senelerce fetöcüler çaldıkları sınav sorularını müritlerine rüyamızda sorular bize malum oldu diye vermişlerdi)))
Bedeninden çıkıp gezebilen adamlar olsaydı gizli servisler neden binlerce ajan istihdam ederlerdi?
10 tane astral seyahatçi size dünyadanın tüm sırlarını gider getirir )))