Her şeyi bir bir planladım ey r10 ahalisi

İlk defa bu kadar iddialıyım ve ilk defa bu kadar hazırım. Şu an otobüsteyim ve cebimde sadece Malbora alacak kadar para var. Bilmediğim bir şehre ve nerede ise hiç tanımadığım birinin yanına gidiyorum. Başarılı olursam başarı sırrımı değil ama başarı hikayemi 2020 yılının ilk aylarında yazacağım. Başarısız olursam da Ekşi Sözlükteki "Genç Girişimcilere Tavsiyeler" ve "Girişimcilikte Yapılan En Büyük Hatalar" başlıklarına yazıp linkini burada paylaşırım

[/B]
Fikir üretirken, proje peşinde koşarken, domain alırken, r10da konu açarken içimizdeki duygular hemen hemen bununla aynıdır. Bu yüzden yadırgayacak pek bir şey yok aslında.
Bence kötü olan bir şey var ki, hayatta her şeyi zarar ederek kazıklanarak boşu boşuna zaman geçirerek öğrenmek zorunda kalıyoruz.
Bizim toplumumuzun birçok olumlu özelliği var. Ama iş yönetimi girişimcilik gibi konularda maalesef çok gerilerdeyiz. Kültürümüzden gelen bazı olumsuz özellikler bizi tökezletiyor.
Bu gibi nedenlerle türkiyede gerçek aile şirketleri, gerçek kurumsallık yok gibi bir şey. Holdinglerin birçoğu hemşehricilik aşiretçilik gibi bayağı bağlar ile ayakta duruyor. Bu ortamda yenilik teknoloji üretimi vs olmaz tabii ki. Sadece fırsatçılık rüşvetçilik topilcilik mobbing akrabacılık hemşehricilik vs yaygın.
Bankalar telekom şirketleri inşaat holdingleri vs VİZYONUMUZ MİSYONUMUZ gibi metinleri hazır yazdırır. Ama p3z3v3nkler üçkağıtçılık çakallık ile işleri yürütüyor.
Böyle bir ortamda BEN PROJE ORTAYA KOYACAĞIM, BEN DEĞER YARATACAĞIM diyenin fazla şansı yok.