DijitalMedya35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle ürün ne olursa olsun birisi size değer vermiş ve sunmak istemiş, bu zamanlarda bir girişim yapmak gerçekten cesaret istiyor. Ülkemizde ne iş olursa olsun herbalife için demiyorum anlatılan kişinin kafasına yatmıyorsa böyle şevk kırıcı, motivasyon düşürücü sözleri bu işe inanan kişiye karşı rahatlıkla sarfedebiliyor. Bu olay ile ilgili şu söz hoşuma gider "İnsanların yarısı sen kaybedince ben demiştim diye yaşar, yarısıda sen kazanınca ben zaten biliyordum diye yaşar". 'Dandik' dediğiniz şirket Amerika'da halka arz olmuş büyük, köklü firmadır ve 1 lot hisse değeri 50$'dır. Piyasa değeri ise 6,64 MİLYAR $'dır.
Öyle ki bu sistemi çok iyi bildiğinizi de sanmıyorum, saadet zinciri dediğiniz olay bambaşkadır network marketing dediğiniz olay bambaşkadır.
Saadet zincirinde siz birisine karşılıksız 50 tl verirsiniz. Sonrasında 50 TL verecek kişiler bulursunuz ve bundan pay alırsınız.
Network marketing ise bir nevi kulaktan kulağa pazarlamadır. Amerika'da ortaya çıkan bir sistemdir, ekonomik krizde ortaya çıkmıştır. Firmalar krizden dolayı satamadıkları ürünü kullanıcılarına sattırmış ve karından pay vererek kazanç elde etmesini sağlamıştır kabaca bu şekilde diyebiliriz. Bir firmanın network marketing adı altında saadet zinciri sistemini kullanıp kullanmadığını şurdan anlayabilirsiniz, eğer kişiler bu firmaya üye olmadan da ürün talep ediyor ve kullanıyorsa bu network marketingdir ancak ürünü sadece kazanç sağlamak için alıyorsa saadet zinciri benzeri oluşumdur.

Normalde bu zamana kadar bu şekilde uzun bir yorum yazmadım ancak yazılanları görünce üzüldüm.
avon, amway, herbalife ürün ile legalleştirilmiş ponzi benzeri yapılardır.. alt üye yapmadan sadece ürün satarak kimse para kazanamaz. içinde piramit üye sistemi olan ve legalleştirilmiş yapılara temkinli yaklaşılmalıdır.