Merhaba,
Kardeşim 9. sınıf öğrencisi bu sene liseye başladı. Böyle ağırlaştırılmış vs tarzında bi dersleri yok standart ingilizce dersi ve benim zamanında lisede gördüğüm ingilizce kitaplarının aynısı neredeyse sadece ufak değişiklikler olmuş devlet kitaplarının içinde. Zamanında ki lise öğretmenim bu kitaplarla bile tüm sınıfta deli gibi ingilizce dersi işliyor ve başarılı da sonuçlar alıyorduk. Kardeşimin öğretmeni olan ingilizce öğretmeni ise zorunluluktan yaptığını ve isteksizliğini çok fazla belli ediyor. Normal ingilizce dersinde devletin verdiği kitaplar gayet uygun ingilizce için. Bu olay zorla paralı olan kitaba yöneltip bi kar / çıkar ilişkisi yaratmaktan başka bir durum değildir.
Öğretmek isteyen öğretmen öğrencilerine öğretir. En kötü o paralı kitabın adını verir başka yerden bakılıp alınabiliyor mu belki daha uygununu bulup alınabiliyor mu diye bakılması için.
Sadece özel bir şifre ile zorunlu olarak tek bir yerden almayı şart koşuyorlar ve kitap ismini vermiyorlar ısrarla.
Maalesef ki bu zorla paralı kitap aldırma olayı her dönem öğrencilikte neredeyse çoğu okulda oluyor denebilecek kadar fazla yaşanan bir olay. Buna bir çözüm getirilmesi gerekli.
Merhaba,
Bizzat yayına kendim girdim ve öğretmeni ile konuşmalarımıza istinaden bunları söylüyorum. Evet listede adı var ve dersten atılma gibi bir durum yok öyle bir şey söylemedim ancak sorun şu ki; o zorunlu kıldıkları paralı kitap alınmazsa sadece derse giren öğrenci diğer kitabı alan ~10 öğrenciyi ve öğretmeni izliyor. Çünkü yayındaki olay şu;
" Evet çocuklar almış olduğunuz kitabın X sayfasının yukarıdaki boşluk doldurma sorusunu çözelim.
....... buna göre resimdeki görselde boşluk olan yere hangi kelimeler gelebilir. "
Böyle bir durumdan bahsediyorum, bu kadar zorlamaya dayalı bir sistemden.
Ağırlaştırılmış İngilizce sınıfı değilse olay çok farklı demektir. Dediğiniz gibi böyle bir durum kabul edilemez. Benim yukarıda yazdıklarım tamamen hazırlık sınıfı uygulaması içindi. En sağlıklı yol öncelikle okula gidip idarecilerle görüşmeniz ve durumu anlatmanızdır.