[/URL]
Sizin bahsettiğiniz okulda nasıldır bilemiyorum ama bu konuda bilgi vermek gerek. Çünkü bu yazdığınız haliyle çok yanıltıcı olabiliyor. Okuyan herkes "vay adiler" diyebilir ama işin aslın böyle mi bir bakalım:
Öncelikle tekrar yazayım sizin okulunuzdaki durum bu mudur emin değilim ama aşağıda yazacağım şekilde velinin bilip bilmeden saçmaladığı çok okul var.
Olay şu şekilde:
MEB 5.sınıflar için ağırlaştırılmış İngilizce sınıfları açılmasına izin veriyor. Bir nevi hazırlık sınıfı gibi düşünebilirsiniz. Mesela A okulunda bu yıl 4 adet 5.sınıf açılacak. Okul gelen talebe göre diyor ki 2 adet hazırlık 2 adet de normal 5.sınıf açılacak.
Hazırlık dediğim sınıfta 13 saat civarında İngilizce eğitim veriliyor. Bunu Meb'in kitabıyla yapmak imkansız olduğundan ek kitaba ihtiyaç duyuluyor. Hazırlık sınıfına çocuğunu vermek isteyenler bilgilendiriliyor ve maliyeti anlatılıyor. Tabii ki vermek zorunda değilsiniz. İsterseniz normal sınıfa verebilirsiniz çocuğu. Orada da 3 saat İngilizce dersi var. Ama ben hem hazırlık sınıfına vermek istiyorum hem de kitap almak istemiyorum denilirse çok saçma bir tabloyla karşı karşıya kalınıyor tabii ki.
Merhaba,
Kardeşim 9. sınıf öğrencisi bu sene liseye başladı. Böyle ağırlaştırılmış vs tarzında bi dersleri yok standart ingilizce dersi ve benim zamanında lisede gördüğüm ingilizce kitaplarının aynısı neredeyse sadece ufak değişiklikler olmuş devlet kitaplarının içinde. Zamanında ki lise öğretmenim bu kitaplarla bile tüm sınıfta deli gibi ingilizce dersi işliyor ve başarılı da sonuçlar alıyorduk. Kardeşimin öğretmeni olan ingilizce öğretmeni ise zorunluluktan yaptığını ve isteksizliğini çok fazla belli ediyor. Normal ingilizce dersinde devletin verdiği kitaplar gayet uygun ingilizce için. Bu olay zorla paralı olan kitaba yöneltip bi kar / çıkar ilişkisi yaratmaktan başka bir durum değildir.
Öğretmek isteyen öğretmen öğrencilerine öğretir. En kötü o paralı kitabın adını verir başka yerden bakılıp alınabiliyor mu belki daha uygununu bulup alınabiliyor mu diye bakılması için.
Sadece özel bir şifre ile zorunlu olarak tek bir yerden almayı şart koşuyorlar ve kitap ismini vermiyorlar ısrarla.
Maalesef ki bu zorla paralı kitap aldırma olayı her dönem öğrencilikte neredeyse çoğu okulda oluyor denebilecek kadar fazla yaşanan bir olay. Buna bir çözüm getirilmesi gerekli.
Kardeşinizin eba canlı ders listesinde adı varsa o derse katılamama veya dersten atılması gibi bir durum olamaz. Eğer öyleyse muhatabınız öğretmen iken, liste de adı yoksa idare ile görüşmelisiniz.
@KAYIBEY; nickli arkadaşın söylediği gibi bir durum yoksa önce okul müdürlüğüne, işiniz çözülmezse de il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidebilirsiniz. Kendi ilimde kaynak kitap aldırılmaması/önerilmemesi ile ilgili yazı okullara gönderildi.
Okul idaresine telefon ile ulaşamıyorsanız okulu ziyaret edin. Ayrıca sınıf rehber öğretmeni ile mutlaka görüşün.
Kardeşinizin anlattıklarında eksik bilgiler olabilir. Derse girmemek için bahane öne sürüyor olabilir. Bunları da göz önüne alarak okul yönetimi ile mutlaka görüşme gerçekleştirin. Ben açıkcası bir müdürün bu anlatıldığı gibi bir olaya karışıp, yaş tahtaya basacağını düşünmüyorum.
Merhaba,
Bizzat yayına kendim girdim ve öğretmeni ile konuşmalarımıza istinaden bunları söylüyorum. Evet listede adı var ve dersten atılma gibi bir durum yok öyle bir şey söylemedim ancak sorun şu ki; o zorunlu kıldıkları paralı kitap alınmazsa sadece derse giren öğrenci diğer kitabı alan ~10 öğrenciyi ve öğretmeni izliyor. Çünkü yayındaki olay şu;
" Evet çocuklar almış olduğunuz kitabın X sayfasının yukarıdaki boşluk doldurma sorusunu çözelim.
....... buna göre resimdeki görselde boşluk olan yere hangi kelimeler gelebilir. "
Böyle bir durumdan bahsediyorum, bu kadar zorlamaya dayalı bir sistemden.
Devlet hazırlık sınıfının oluşmasına engel olmuyorsa kitabını da vermeli. İşin aslı bunu yapan çok hoca var devletiğin verdiği kitapları değil de harici kaynak aldırarak çalıştırıyor çoğu hoca. Sebebi de genelde devletin verdiği kitaplar çokta kaliteli değil ve hoca daha rahatça anlatabileceği bir kaynak seçtirip aldırıyor. Hocanın bu yaptığı tabii ki de yönetmeliğe uygun değil hatta yasak. Yüksek ihtimalle burada da aynı durum söz konusu. Şikayet edilmesi durumunda gerekli cezayı alıcaklardır. Bu konu iyice yayılırsa ceza da büyüyebilir.
https://www.memurlar.net/haber/77882...acin-dedi.html
Merhaba,
Elimden geldiğince bu bilgiyi kullanarak okul idaresine ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulunacağım.
Teşekkür ederim.