Devlet hazırlık sınıfının oluşmasına engel olmuyorsa kitabını da vermeli. İşin aslı bunu yapan çok hoca var devletiğin verdiği kitapları değil de harici kaynak aldırarak çalıştırıyor çoğu hoca. Sebebi de genelde devletin verdiği kitaplar çokta kaliteli değil ve hoca daha rahatça anlatabileceği bir kaynak seçtirip aldırıyor. Hocanın bu yaptığı tabii ki de yönetmeliğe uygun değil hatta yasak. Yüksek ihtimalle burada da aynı durum söz konusu. Şikayet edilmesi durumunda gerekli cezayı alıcaklardır. Bu konu iyice yayılırsa ceza da büyüyebilir.
https://www.memurlar.net/haber/77882...acin-dedi.html
Devlet gerekli kaynağı vermeli konusuna katılıyorum ama vermiyor. O sınıfları açan öğretmenin bundan kar elde ettiğini sanıyorsanız bu bir yanılgı. Hem kendisine fazladan çok fazla iş yükü alıyor hem de bir getirisi yok.
İnsanların özel okula çocuklarını gönderme isteklerinin başında yabancı dili iyi öğrenmesi isteği var. 25-30 bin lira verip özel okula gönderiyor insanlar.
Devlet okulunda bunu gerçekleştirmek isteyen öğretmenin tek istediği de bir kitap seti. Üstelik yukarıda yazdığım gibi o sınıfa vermek zorunda değilsiniz. Hem ben çocuğu o sınıfa vereceğim hem de kitap aldırmam demenin mantıklı hiç bir tarafı yok. He maddi durumu gerçekten imkansızsa öğretmen o çocuk için kendi cebinden alır yine de halleder. Burada önemli olan üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi buna karar vermek lazım.
Diğer konudaysa öğretmen veya okul kendi menfaati için bir eylem gerçekleştirmedikçe ceza falan almaz kimse. Kaliteli eğitim vermek isteyen insana ceza mı verilir?