KAYIBEY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
[/URL]

Sizin bahsettiğiniz okulda nasıldır bilemiyorum ama bu konuda bilgi vermek gerek. Çünkü bu yazdığınız haliyle çok yanıltıcı olabiliyor. Okuyan herkes "vay adiler" diyebilir ama işin aslın böyle mi bir bakalım:

Öncelikle tekrar yazayım sizin okulunuzdaki durum bu mudur emin değilim ama aşağıda yazacağım şekilde velinin bilip bilmeden saçmaladığı çok okul var.

Olay şu şekilde:

MEB 5.sınıflar için ağırlaştırılmış İngilizce sınıfları açılmasına izin veriyor. Bir nevi hazırlık sınıfı gibi düşünebilirsiniz. Mesela A okulunda bu yıl 4 adet 5.sınıf açılacak. Okul gelen talebe göre diyor ki 2 adet hazırlık 2 adet de normal 5.sınıf açılacak.

Hazırlık dediğim sınıfta 13 saat civarında İngilizce eğitim veriliyor. Bunu Meb'in kitabıyla yapmak imkansız olduğundan ek kitaba ihtiyaç duyuluyor. Hazırlık sınıfına çocuğunu vermek isteyenler bilgilendiriliyor ve maliyeti anlatılıyor. Tabii ki vermek zorunda değilsiniz. İsterseniz normal sınıfa verebilirsiniz çocuğu. Orada da 3 saat İngilizce dersi var. Ama ben hem hazırlık sınıfına vermek istiyorum hem de kitap almak istemiyorum denilirse çok saçma bir tabloyla karşı karşıya kalınıyor tabii ki.
Devlet hazırlık sınıfının oluşmasına engel olmuyorsa kitabını da vermeli. İşin aslı bunu yapan çok hoca var devletiğin verdiği kitapları değil de harici kaynak aldırarak çalıştırıyor çoğu hoca. Sebebi de genelde devletin verdiği kitaplar çokta kaliteli değil ve hoca daha rahatça anlatabileceği bir kaynak seçtirip aldırıyor. Hocanın bu yaptığı tabii ki de yönetmeliğe uygun değil hatta yasak. Yüksek ihtimalle burada da aynı durum söz konusu. Şikayet edilmesi durumunda gerekli cezayı alıcaklardır. Bu konu iyice yayılırsa ceza da büyüyebilir.
https://www.memurlar.net/haber/77882...acin-dedi.html