Öncelikle cümleten selamun aleyküm herkese hayırlı forumlar,
Kardeşim bugün EBA üzerinde bir sıkıntı yaşadı ve ben bunu twitter üzerinden anlattım.
Sizden ricam okuyup bu durumu görmeniz ve duyurmam için bana yardım etmeniz.
Şimdiden okuyan / okumayan herkese teşekkür ederim.
Not: Tivit içerisinde devamını yazdım, görebilirsiniz.
https://twitter.com/boyasizduvar/sta...11776734785536
Sizin bahsettiğiniz okulda nasıldır bilemiyorum ama bu konuda bilgi vermek gerek. Çünkü bu yazdığınız haliyle çok yanıltıcı olabiliyor. Okuyan herkes "vay adiler" diyebilir ama işin aslın böyle mi bir bakalım:
Öncelikle tekrar yazayım sizin okulunuzdaki durum bu mudur emin değilim ama aşağıda yazacağım şekilde velinin bilip bilmeden saçmaladığı çok okul var.
Olay şu şekilde:
MEB 5.sınıflar için ağırlaştırılmış İngilizce sınıfları açılmasına izin veriyor. Bir nevi hazırlık sınıfı gibi düşünebilirsiniz. Mesela A okulunda bu yıl 4 adet 5.sınıf açılacak. Okul gelen talebe göre diyor ki 2 adet hazırlık 2 adet de normal 5.sınıf açılacak.
Hazırlık dediğim sınıfta 13 saat civarında İngilizce eğitim veriliyor. Bunu Meb'in kitabıyla yapmak imkansız olduğundan ek kitaba ihtiyaç duyuluyor. Hazırlık sınıfına çocuğunu vermek isteyenler bilgilendiriliyor ve maliyeti anlatılıyor. Tabii ki vermek zorunda değilsiniz. İsterseniz normal sınıfa verebilirsiniz çocuğu. Orada da 3 saat İngilizce dersi var. Ama ben hem hazırlık sınıfına vermek istiyorum hem de kitap almak istemiyorum denilirse çok saçma bir tabloyla karşı karşıya kalınıyor tabii ki.