bu konuları merak eden arkadaşlar için zamanında biraz bakındım bilgi vermek maksatlı yazayım biraz.
https://www.trendyol.com/ahsapdekor/...isi-p-34939424
mesela bu ürün gibi ahşap çerçeveler çok rağbet gördü , bakıldı satılıyor herkes başladı marangozlara bunları yaptırmaya . totalde maliyeti 10 lira falan bu ürünün. fotoğrafları hariç. onlarla beraber 5 lirada onları koysak 15 lira yapıyor. kargo da 10 lira tutuyor ortalama . n11 gibi yerlerin komisyonunu eklemeden 25 lira. kişi 29 liraya satıyor.
kargoda başına bi şey geldi , kişi ürünü iade etti falan o kısımlara hiç girmiyorum.
Benim de aslında merak ettiğim konulardan birisi bu adamlar 5 lira kar ettikleri için mi bu ürünleri satıyorlar yoksa kazın ayağı farklı ben mi göremiyorum. Ben scripte kadar buldum , her şeyi düşündüm. ne kadar kar ederim kısmına gelince büyük sıkıntı yaşadım. bu konuda beni de forumda aydınlatacak bir arkadaş varsa pm atarsa çok memnun olurum.
dedim bu adamlar sürümden mi kazanıyor. 5 lira kazançtan adam 50 tane satması lazım günde 250 lira kazansın. bu tip ürünlerin sadece kargosu zaten 50 tane de yarım güne kadar alır. yani çözemedim arkadaşlar
Hocam tam bu noktada hayal gücü devreye giriyor

En basitinden 5 sene önce yapmış olduğum bir işi anlatayım.
Görselde ki gibi kişiye özel ürünlerin satışını yapıyordum. İçinde ki baskının çıktısını toptan alıyordum ve kargo da anlaşmalı olunca maliyeti minimum düzeyde tutmayı başarıyordum. O zaman pek fazla yapan yoktu ve talep fazlaydı. Kargo da kırılma gibi bir sorun da yaşamadım

Güzel kazanç sağlıyordum fakat eğitimimi olumsuz yönde etkilediği için bırakmak zorunda kalmıştım.