Prowess adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben başarısızım demedim, cahil cesareti kaba ama çok uygun bir söz maalesef çok fazla gördüm 3-5bin dolar ile bu işe girip elindeki paradan oldu.
Tabii bu bahsettiğimiz gerçek bir marka oluşturmak, liste yapmak aliexpress ürünleri gibi listelerden bahsetmiyorum ileriye dönük bir iş.

Hatta şöyle yapalım olası masrafları yazıyım, bakalım 3 bin dolar ile oluyor mu?
  • Analiz yazılımı 80dolar
  • Ürün numunesi 50dolar
  • Ürün görselleri,logo vs 100dolar
  • Trademark avukatı 300dolar
  • Tredemark başvuru 350 dolar
  • Kargo 500dolar
  • Amazon mağaza 40dolar
  • Giveaways 750dolar
  • Envanter 3000dolar
  • Devam envanteri 3000dolar
Sadece tek maddemiz 3k dolar tutuyor ciddi bir iş için gerçek hesap budur 100-150 ürün alayım gönderiyim sonra ne olursa olsun diyen arkadaşların sonu hep hüsran oldu maalesef 2-3 yıl önce o işler oluyordu artık amazonu herkes biliyor herkes satış yapmak istiyor ve parası olan ayakta kalıyor.
Sadece doğru "freight forwarder" ile kargo maliyetini yüzde 70 düşürürsünüz. Ürün numunesi ve görselleri için para ödemezsiniz. Analiz programlarını ortak gruplar ile alabilirsiniz 80 dolar yerine 10 tl gibi rakamlar ödersiniz. 3000 dolara envanter almanıza gerek yok zaten 200 tane sınırı var max 400 tane yeterli olacaktır.200 tanesini ara depoda tutmanız yeterli olacaktır ki sipariş vereceğiniz yeri ve kargo taşıyıcınızı düzgün seçerseniz çok hızlı stok yaptırabilirsiniz. Her şeyin çözümü var amazona girer girmez şirket açma vesaire gibi işlerle uğraşmayın.