flyingatm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@ibocum; @BeycanDeveloper; (hocam siz de WP coder'sınız. ne yapıyorsanız bırakın; aşağıda da bahsettim. GraphQL + VueJS ile wordpress uçuyor. Bir göz atın)
Selamlar! Hype Sözlük/Community temasının V6 sürümü geldi.

https://hypethemes.pw/

adresinden inceleyebilirsiniz.

ek olarak;

WP şişme yapmaz. Wordpress sadece PHP fonksiyon havuzu. Bir CMS. bir CMS neden şişme yapsın ki?

Aslında temele inersek şunu sormak gerek; şişmeden kastınız nedir?

Bir script amaca yönelik olarak en kaliteli ellerde yazılırsa evet, WP bir sistemden daha az CPU kullanımına sebep olur. Buna asla bir şey diyemem, demedim de asla. Ama burada şu soru geliyor akla; o zaman neden herkes script kullanmıyor?

1) Güvenlik
2) Bir problemde dışarıdan rahatça destek alma imkanı
3) Koca eklenti havuzuyla çoğu şey için yazılımcı kovalamanın ortadan kalkması
4) Cache sistemleri

Bunlar WP'in amaca yönelik bir yazılmış script'e göre olan artıları.

CPU kullanım farkı:

Aslında burada sorun WP de değil. Burada olay kalitesiz WP yazılımcılarında. Kimler bunlar? R10'daki tema satılarının %90'ı. Buradaki insanlar dandik kodlarının üstüne cache eklentisi basıp; %100 Page speed!!! 100% GT metrix!!!!! Tam performans!!!!!! yazıyorlar. Ama arkada back-end kan ağlıyor. Cache sistemi dinamik veriyi statik yapıp sunduğu için de kan ağlayan kod günde 3-5 kere çalışıyor. Bu özellikle film-dizi temaları ve blog temalarının genel senaryosudur.

E haliyle, siz bu kişinin temasını kullanırsanız ya da birisi bunun temasını kullanırsa 2 sene sonra o kalitesiz kodlar çıkar karşına... Şişen bir şey yok ki ortada.

Veritabanı mysql, kodlama dili PHP. Wordpress budur.

Bundan mütevellit, WP tema yapımcıları genelde PHP bilgisine değil; html-css bilgisine sahip kişilerdir. Güzel bir dizayn ile blog film-dizi teması yapar ve satarlar. Bundandır ki; cache sistemine tamamen aykırı Hype Sözlük gibi bir sistem henüz çıkmamıştı sektöre. Herkesin korktuğu bir sektör çünkü. Bir forum sistemi kodluyorsun resmen. çok fazla dikkat etmen gereken güvenlik ve performans noktaları var. Cache olmamalı yoksa tamamen canlı bir sitede veriler statik kalır. Tüm canlılık bozulur.

Kısacası, WP şişmez-kasmaz. Kötü tema şişer-kasar.

En çok karşılaştığım tablolardan birisi de; WP temasına aşina insanların genel olarak ucuz hosting'leri tercih etmeleri. Kişi haklı önceden WP film-dizi teması almış. basmış cache'i 10 liralık hostunda anlık 300 hit taşımış. Taşır. Hosting orada sadece html yolluyor karşıya o kadar. PHP kodu dönmüyor bile.

Bu sebeple; size tavsiyem iyi bir vds+cdn ile girmeniz bu işe. aksi halde ne kullanırsanız kullanın anlık 2000+ canlı yazar hitinde siteniz ölür.

Ben bu temanın coder'ı olarak, her zaman geliştiriyor ve arkasında duruyorum. Ki temaya çok yakında graphql+vuejs entegrasyonu gerçekleştireceğim ve performansı çok yüksek hitler altında dahi en ufak dalgalanma yaşamayacak. Sanırım bu entegrasyonu Türkiye'de bir temaya uygulayan ilk kişi de ben olacağım.

Hype Sözlük rakipsizdir, fonksiyonel ve görsel olarak bir hiçbir script rakibim değildir.

Seçim tamamen sizlerindir.

İyi günler dilerim.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim Egemen hocam. Benim tercihim siz oldunuz, iyi çalışmalar diliyorum. İkna oldum...