hocam merhaba. Amazon FBA işine girmek istiyorum. 1. elden bilgi en mantıklısı olur. Kısaca durum şöyle bir yakınımın fabrikasında ürettiği ürünleri amazonda satmak istiyorum. Ürünler deri cüzdan, kartlık, evrak çantası vb. Yakınım önce sat sonra ödersin gibi bir kolaylık sağlıyor bana. İlk olarak AliExpress'te satış yapıp oradan sermaye edinebilirsem Amazon FBA'dan da tutunmak istiyorum. İnternetten edindiğim bilgiler şunlar: 47$ depo ücreti + %10-25 arası komisyon + Türkiye'den depoya kargo ücreti. Ekstra bir gider varsa söylerseniz sevinirim. Takıldığım noktalardan biri depo sınırsız 47$ mı yoksa bir limiti var mı? ayrıca Amerika dışında bir ülkeye satış yaparsam onun kargosunu nasıl halledebilirim? İngilizce eğitim gördüğüm için ingilizcem fena değil bunla ekstra bir fayda sağlayabilir miyim? Cevaplarsanız çok sevinirim iyi kazançlar
47$ ilk açılış ücretidir. Daha sonraki aylar 39.99$ ödersiniz. Ürünü amazon depolarına gönderdikten sonra kargo-iade işlemlerinin tamamını Amazon'a vermiş olursunuz. Kendi ürününüzü satmanız için lansman yapmanız gerekmekte ilk etapta en az 250 civarı stoğu amazon deposuna gönderip ürünün tanıtımını yapmanız gerekir. Amerika dışında bir ülkeye gönderim yapılıp yapılmayacağı konusu amazona kalmış. Kargo işlemlerine FBA Yönteminde satıcılar karışmaz. Ek olarak bu dedikleriniz haricinde ürün için barkod maliyeti. 1 ayı geçtikten sonra ek depolama ücreti dahil olur.
Şuanlık pandemi yoğunluğu nedeniyle en fazla 200 ürün stoğu tutabilirsiniz.
Ürün Maliyeti+Türkiye'den Gönderim Ücreti+Mağaza Ücreti+Ürün Lansman(Reklam maliyeti,kullanıcılara ücretsiz dağıtma vs) + 1 ay geçtikten sonra ek depolama ücreti+ Amazon Komisyonu