Arcenia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o sizin ahlaki değerlerinizle alakalı. R10 yorum beğeni hizmeti satılsa ya da benzeri spam bir hizmet satılsa ahlaki değerlere uygun değil dersiniz ama konu instagram, twitter, facebook, soundcloud, tiktok, youtube, spotify, twitch olunca yapan yapsın diyorsunuz. Bu şirketler bu fraud işlemlere, spam temizlemeye, tespitine milyonlarca dolar para yatırıyor. Dediğim gibi ahlaki değerlerin çalışma mekanizması önemli. Robin hood da bir haydut olarak geçer unutmamak lazım.
Eğer sen bunu yapıyorsan zaten etik bir iş yapmıyorsun adsense fake tıklama alman çok normal. Gelip burada hakkımı helal etmiyorum demek de abes kaçıyor o zaman bu saydığım şirketler size hakkını helal etmesin. Size 500 tıklamadan 500 tl zarara uğratmışlar hakkımı helal etmiyorum demişsiniz, bu şirketler her ay milyonlarca lira harcıyor bu işlemlerden kurtulmak için arge yapıyor, dışarıdan hizmet dahi alıyor. Ben olayı dini bir boyuta çekmedim zaten helal etmiyorum diyerek dini boyuta çeken arkadaşa sor.
Canım benim ben reklam tıklatma konusunda etik değil dedim. Diğer konuların hiçbirisi beni bağlamaz, ne yorum hizmetleri ne smm işleri. kim ne yaparsa yapsın her koyun kendi bacağından asılır, adamın kazandığı paranın sektörü beni ilgilendirmez. Haram yesin helal yesin banane. Demek istediğim şey şu, reklam veriyorsunuz ya hani adwordse rakip gelip bunu tıklatıp bitiriyor bu etik değil diyorum. Sadece şukadar kısacık bieşy demek istiyorum, olay bu. Yoksa banane kim nerden para kazanırsa isterse beyaz ticareti yapsın banane, bizemi kaldı etikliği sorgulamak. Rakipte olsan adam gibi uğraşmak lazım, bu tür durumlar yakışmaz. Ha yine bu dediğimi anlamadıysan daha bişey demeyeyim.