Screwy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Eski bir arkadaşım vardı yeni yapılan binadan bir ev satın alınmıştı ve evi yapan arkadaş bunlara en geç 5 aya iskan alınacak demiş. Bu iskanın alınması ortalama 2 sene sürmüş. Bu süreçte zaten elektrik, su faturalarından sebep çok canınız sıkılabilir. Bir yerden sonra illa ki anlaşmazlık çıkacaktır, yok sen çok yaktın ben yakmadım, yok biz bu ay evde oturmadık fatura gelmemesi lazım niye biz ödüyoruz gibi değişik muhabbetler çıkacak. Önümüz kış, iskan olmadan doğalgaz bağlamıyorlar diye biliyorum eğer değiştiyse ve doğalgaz bağlıysa bu daha büyük sorun. Sen az yaktın ben çok yaktım kavgaları bitmez. Yarın öbür gün eve yerleştikten sonra iskan alamazlar, sorun çıkar bu sefer bir daha taşınayım telaşına düşersiniz.

Yani neresinden bakarsanız bakın sorunlu bu durum. Mümkünse bu tarz bir işe bulaşmamanızı tavsiye ediyorum. İskansız ev satın alan, iskanı olmayan binada kirada oturan çok tanıdığım oldu, birinin sorun yaşamadım dediğini duymadım. Bence 2-3-4-5 kez felan düşünün.
Hocam doğalgazda ortak kullanım olmuyor. Tek kendi saatin oluyor.
Elektrik ve su ise az kullandın çok kullandın olamaz herkesin kendi kapısında süzme saat var kim ne kullandı ise onu ödüyor. Ama ticarethane bedeli ile ödüyor.