RuzgarSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yabancı bi ülkede dil kursuna yazılın 5-6 ayda çok büyük ilerleme kaydedersiniz ama az tuzludur. Bu şekilde çok daha hızlı İngilizcesini katlayan çok gördüm.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben Kuzey Afrika ve Güney Amerika gezilerimde çok çok ilerlemiştim. Çok fazla bilmeme rağmen mecburen konuşmak zorunda kalınca insanın dili açılıyor. Şu an her işimi rahatlıkla görebilecek düzeydeyim. Gezerek öğrenebilirsiniz.
Zoa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
oyunlar ile yabancı manitalar sağolsun ergenlik döneminde çözdük
Tural Abiyev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yurtdışında yaşadığım ve çok seyahat ettiğim için altyapı hep vardı, öncesnde orta okulda fransız ve ingilizce görmüştüm zaten. Türkiye de yaşadığım süreçte 6 ay kursa gittim C1 seviyesini bitirdkten sonra yine yurtdışı seferlere, kitap okuma ve film izlemeye devam ettim, hergün zaten yabancı şarkı dinliyorum. Müşterileriminde çoğu yabancı, ayrıca yabancı site ve platformlarıda kullandığım için zaman zaman support ile konuşmalarda etken. Azerbaycan ve Rusça bildiğim halde nedense hep İngilizce düşünüyorum kafamdakileri ve gördüğüm nesneleri falan hep kafamda çeviriyorum.
BCA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
%100 ingilizce dilde eğitim gördüğüm için okulun zorunlu hazırlığında öğrenmiştim. Şimdi online ve yavaş yavaş gitmeye başladı gibi hissediyorum
Python7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yabancı arkadaşlar bulun konuşun.Başka türlü olmaz
VTAhmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir dili öğrenmeniz için o dilin ekosisteminde bulunmanız gerekir. Aslında hepimiz bunu yaşıyoruz doğduğumuz andan beri fakat kimse farkında değil neredeyse. Şöyle düşünün siz doğduğunuz Türkçeyi konuşmayı size genel olarak aileniz vs bir kurs vererek öğretmiyor fakat siz belli bir yaşa gelene kadar o yaşta bir dilde konuşmayı vs öğreniyorsunuz. Ve burada özen verilmiş bir eğitime dayalı hiçbir şey yok. Çünkü siz o anda bir bebek olarak Türkçe konuşulan bir ekosistemde yaşıyorsunuz. Ve bir süre sonra siz de konuşmaya başlıyorsunuz. İşte en ilginç olanı bu aslında, sadece o ekosistemde yaşayarak konuşuyorsunuz.

O yüzden size önerim ne şu uygulama ne bu kurs diyebilirim. Sadece ingilizce konuşulan ortamlarda olmanızdır. Yani zorla da olsa sizin dilinizi bilen insanlarla belli bir süre iletişim kurmaya çalışmanızdır. Bu da yurtdışına dayanıyor. Bu arada yurt dışına giderseniz temel ingilizce için sakın kursa falan gitmeyin. Dünyanın en saçma haraketidir. Direk gidip bir yerde garson, kasiyer olarak başlarsanız. Kursta para başkalarına vererek alacağınız verimin 2 katını başkaları size para verirken alırsınız. Unutmayın ingilizceye maruz ve zorunlu bırakmadıkça kendinizi, tam anlamıyla ingilizce öğrenemezsiniz...
hikman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Discordda birçok dil kanalı var hocam. Her gün istediginiz saatte bu tür kanallara girin, sesli iletişim odalarında hic olmazsa 1-2 kisi bulursunuz günün her saatinde. Girin ve muhabbete ortak olun. Bu tür muhabbetler çevirmek icin belirli düzeyde gramer ve kelime bilgisi gerekli elbette. Bunu da edinebileceginiz sınırsız kaynak var. Oxford 3000 isimli ingilizcede en cok kullanılan 3000 kelimenin listelendigi bi kaynak var kelime icin onu kullanabilirsiniz. Gramer için de herhangi bir gramer kitabı alın elinize ve konuları takip edin. Tenselere cok takılmayın.
Herkese çok teşekkür ederim elimde bulunan lingusta ile bunu güçlendirip oxford 3000 ile birleştirip üzerine yabancı arkadaşlar edindim mi bu iş oldu Başlangıç için herkese tekrar çok teşekkür ederim