2006-2012 (Üni. Öğrenciliği -Askerden dönüş) yılları arasında severek yaptığım bir mesleğim vardı, grafik tasarım ile uğraşıyordum. İlk başladığımda dershane taksitlerimi ödeyebilmek için çalışıyordum(office boy denilen her boku yaptırılan konumdan başladım). Sonrasında photoshop,corel draw,frehand,adobe illustrator,dreamweaver gibi programları öğrendim,sürekli kendimi geliştirdim. Sürekli yeni şeyler öğrendikçe yaptığım işten zevk alıyordum. araya üniversite ve askerlik falan girdi, askerden döndükten sonra 1 sene daha reklam ajansında çalıştım ama şu kanıya vardım(bunu r10 grafik tasarım kısmındaki fiyat aralığından görebilirsiniz) ; grafik tasarımcılık yaparak bir ev geçindiremeyeceğimi, anca günlük yaşamımı sağlayacak kadar maddi kazanç elde edebileceğimi gözlemledim.
Daha sonra üniversitede bölümüm ile alakalı iş arayışına geçtim(mak.res.kont.) , 2012 yılında bir fabrikanın(savunma sanayi) ar&ge departmanında iş buldum. Buradaki tasarımların, grafik tasarımla uzaktan yakından alakası olmadığını gördüm. Korkmadım çalıştım işi öğrendim kendimi geliştirdim. Savunma sanayisi sektöründe +50 Endüstriyel tasarım , +20 faydalı model projelerine imza attım. Sonra şehir dışında başka bir fabrika(sav.san.)'dan iş teklifi aldım. Aldığım ücretin direkt iki katı ve proje başına prim idi. Kurulu bir düzenimi bozup gittim(eşimi 4-5 senedir çalışmış olduğu yerden istifa ettirerek tazminatını yaktım "o günün parasıyla yaklaşık 45k TL"). Sonrasında çalışmaya başladım 6 ay gibi bir süre çalıştım 3 proje gerçekleştirdim ama vaad ettikleri ücret ve primleri alamayınca bastım istifamı, düzenimi bozduğum şehre geri döndüm. Bir önceki çalışmış olduğum iş yeri şehre geri döndüğümü duyunca hiç iş arama direkt gel başla dediler. Tekliflerini kabul ettim çalışmaya devam ediyorum.
Ne yaparsanız yapın sevdiğiniz bir işi yapmaya çalışın.
Asla ve asla iş verenlerin ve ik 'ların sözlü beyanlarına güvenmeyin. (sözleşmesiz çalışmayın!)