Ben hiç bir pariyi desteklemiyorum, bu hayattan tek beklentim düzgünce bir yaşam sürmek, yüksek ekonomik standartlarda
Şöyle bir haber gördüm tarım ve çiftçilik ile alakalı, site tib engeli yemiş, haberin bir kısmını paylaşayım, dileyen girip bakar, Ak parti ile alakalı kısımları yazmıyorum amacım partizanlık yapmak değil, insanca bir yaşam sürmek

Çiftçiden esirgenen destek tarım ürünleri ithalatını patlattı
Türkiye’nin tarım ürünleri ithalatı için ödediği bedel, tarıma verilen desteklerin iki katına ulaştı. Destek alamayan, ithalat baskısı altındaki çiftçiler para kazanamadığı için tarlalarını terk ediyor.

Türkiye tarım alanlarını her geçen yıl kaybedip Konya Ovası kadar tarım alanı olan Yunanistan'dan buğday ve pirinç ithal ederken, ithalata ödenen paranın tarıma verilen desteğin iki katına ulaştığı ortaya çıktı.
ÇİFTÇİ İTHALAT BASKISI ALTINDA, TARLASINI TERK EDİYOR

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Murat Kapıkıran, TÜİK verilerine göre ekim arazilerinin yüzde 26 azaldığını belirterek, giderek daha fazla çiftçinin tarımdan vazgeçtiğini söyledi. Kapıkıran, “Bunun ardında ithalat var. Çiftçimiz ithalat baskısı altındaki fiyatlandırma ile para kazanamadığı için tarlasını terk ediyor. Buğday ithalatı geçen yıl yüzde 69 arttı” dedi.

TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATI İHRACATI İKİYE KATLADI
Tarım ürünleri ithalat ve ihracat tablosuna bakıldığında çok çarpıcı bir gerçek daha gözler önüne seriliyor. Türkiye'nin tarım ürünü ihracatındaki artış ithalat artışının çok gerisinde kaldı.

http://aktifhaber.com/ekonomi/ciftci...i-h150635.html