raskors adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kariyer net gibi birçok ilan sitesinde açık iş ilanlarının yalan olduğuna kanaat getirdim.
İş bulabilmeniz için tanıdık aracı olması lazım.
CV toplayıp reklam için kullanıyorlar ya da kişisel bilgileri satıyorlar.
Öncelikle kariyer.net hakkında *Kişisel bilgileri satıyor* söyleminiz bence suç teşkil ediyor etmiyorsa bile iftira atıyorsunuz. Kariyer.net içerisinde en az 4-5 firma için eleman ilanı veren, ve 2 firmanın doğrudan personel alım sürecini yöneten biri olarak şunu özetleyeyim.

Eleman ilanı verilir yüzlerce başvuru gelir, firma eğitim durumu - tecrübe edindiği çalıştığı sektörden tut medeni hal, cinsiyet, sigara içip içmemesine kadar filtreleyerek geriye kalan başvurulara davet gönderir, kimse kimseyi kara kaşına kara gözüne işi almıyor hele de 4-5k ₺ ücret ödeyerek bu mecrayı tercih etmiyor.

Cv ye bakıyorum kişi 2 sene içinde 10 firma da 2-3 ay süreli çalışmış ? sen olsan işe alır mısın? sebebi ne olursa olsun ben almam aldırmam. Herkes uzun vadede personel arıyor eğitimi şusu busu işi öğrenene kadar zaten bir süreç geçiyor. Bu kısmı geçiyorum.

Ne kadar sığ düşüncelere sahipsiniz @Anglo; 'nun da anlatmaya çalıştığını okuyun anlayın ve hayata geçirin muhakkak para kazanacaksınız. Ben şuan hem sertifikalı eğitim programları için hem web tasarım için hem komple ev iş yeri tadilatı için hem ingilizce ve dil kursları için potansiyel müşteri topluyorum web sitesini yaptığım kişilere dağıtıyorum, son zamanlardaki google ve facebook (instagram fb ürünü) reklamlarından verim alamadığım için kariyer.net in de bünyesinde olduğu İLAB ile işbirliğim var ve tüm mecralarında potansiyel müşteri toplamak reklam gösterimleri yapıyorum. Müşterilerim adına yönettiğim reklam bütçesi yıllık 1Milyon TL altına düşmüyor.

Son sözüm ise r10.net 'e üye olabilecek kapasiteye sahipseniz mutlaka para kazanmanın bir yolunu bulursunuz yoksa burayı başka forumlarla karıştırıp gidip bir yerlerde başkalarına hizmet verir günlük yevmiyenize aylık maaşınıza (max 2k TL) bakarsınız. Eskiden çingenelere çocuklarına bak işini sahiplen müteşebbis ol yoksa seni memur yaparım diye tehdit ederlermiş şimdilerde ise memur olmak için insanlar birbiri ile yarışır olmuş. Çok yazık.. Şu zihniyetten çıkıp gerekiyorsa hayıflanmayıp bunun utanç olmadığını anlayıp köyüne kırsala dönüp çiftçilik, çobanlıkta olsa insanlar kendi işini yapıp kendi parasını kazanmayı düşünse Ülke kalkınacak ama nerde...