Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Olaya kısa bir açıklık getireyim istedim. Bu tür sitelerin sunucu masrafları, çeviri masrafları oldukca fazladır ve bu masrafları çıkarmaları, üzerine zaman harcadıkları için para kazanmaları gerekiyor. Hepimiz burda para kazanmak, webmaster olmak, site açmak ve o sitelerdeki reklam üzerinden para kazanmak için uğraşmıyormuyuz? Yorumlarda çoğu kişi bu tür işler yasak der ama o yorum yazanların kaçına sunucu veya hizmet sağladık bu sektör için kimbilir. Kimse kimseye zorunlu olarak bu tür sitelerden izlemesini söylemiyor, izlemekte ve izletmekte telif haklarına giriyor ve yasaktır. Bu yüzden netflix ve benzer platformlara para ödeyerek izlemeniz yada reklamları kabul ederek bu tür sitelere giriş yapmanız gerekmektedir, rahatsız edici reklamlar için reklam engelleyici kullanılabilir.
Çoğu kişi biliyorki youtube 30 saniyenin altında olan izlenimleri saymıyor, yansıtmıyor şimdi siteye 30 saniye ve üzeri reklam verip rahatısz etmek mi yoksa 5 saniye reklam verip devamını arka planda oynatmak mı mantıklı? Zaten sitedeki apiler, dışarıdan çekilen embed, jss, resim dosyaları ve onlarca diğer dosya türleri vardır.
Neden bu konuya değindim? Bu sistemi tasarlayan, birçok yabancı site ve platformlara reklam veren kişilerden biriyim, çoğu sitede gördüğünüz youtube reklamları bana aittir. Belirtilen site ve sitelerdeki reklamlar tarafıma ait değildir.