Düşen, boşta veya uygun fiyatlı alan adları alınabilir, bir farkı yok bence, yeter ki alan adının iş yapacağını ve satılabileceğini hissedin ama artık düşen alan adı kalitesi de düştü, tek-tük kaliteliler de DropCatch gibi firmalarda toplanıp açık arttırmaya doğru gidiyor ve bütçelerinizi arttırmanız gerekiyor, alan adlarına fazla para verince de sizin daha fazla paraya satıp kar etme şansınız azalıyor. Zaten çoğu firma artık alan adlarının düşmesine izin vermeden ya kendi alıyor ya da unutulan alan adları açık arttırması yapıyor. Önceden düşmüş pek çok alan adı da Huge gibi yerlerde, onlar da kolay kolay tekrar alan adı düşürmüyor. Türkçe iş yapacak alan adlarını elde etmek daha kolay ama onlar için de son kullanıcı bulmak için çok sabır gerekiyor, satmak hiç kolay değil. 5-6 yıl öncesine kadar anlamsız alan adlarını toplayıp marka olacak şekilde pazarlamak gibi yollar da ilerlenebiliyordu, şimdi o da pek kalmadı, anlamsız alan adlarını da boşta veya ucuza bırakmıyorlar. Anlayacağınız işler oldukça zorlaştı. Şu an ben satacak alan adı bulamıyorum, önceden her gün bir şeyler takip eder alım yapardım, şimdi haftada veya ayda 1 alan adı bile bulsam "iyidir" diyorum..