picpoket adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şahsi fikrimi değerlendirdiğimde evet güzel bir başlangıç. Lakin ben artık oturayım şuna kütüphane yazayım buna kütüphane yazayımı vs. artık geçmiş bulunmaktayım. (Bknz: Laravel) Taylor dediğimiz adam koca bir framework'ü tek başına yönetiyor gibi görünsede kullandığı paketlerin hemen hepsi symfony vb. communityler tarafından geliştiriliyor. Taylor ne yapıyor peki; Olayın civcivli kısmıda burası. Misal Guzzle örneğinden yürüyelim. Adam o kadar mükemmel bir ara katman hazırlamış ki Guzzle paketini kurduktan sonra Http facade'ini dahil edip Http::get vb. şekilde aklınıza gelecek bütün "kanser" olabilecek işlemleri düzeltmiş. Peki bu adamın aklına mı geliyor herşey? Hayır tabi ki, Pull Request'ler ile insanların geliştirmelerini alıp direkt ekliyor veya gözüne çarpan hataları düzeltip kendi eklemiş gibi gösteriyor (Bu konuda sıkıntıları vardı bu adamın ama büyük ölçüde aştı. Geçen gün Laravel 8 için bir commit atmış ve Adının olduğu alanı silmişti üstelik "Unneeded" yazarak...) Diyeceğim o ki bence bu ve benzeri konularda "fetişist" bir açıyla yaklaşmıyorsanız amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Sırf bu eloquent yapısı onlarca, belki yüzlerce insanı Laravel'e bağladı. Laravel tercih etmeyebilirsin ama Eloquent'i kullanmak için Laravel kullanmak zorunda da değilsin. Eloquent'i standalone kullanmak için Türkçe döküman dahi mevcut. Umarım yeni adım attığınız bu yolda aydınlatıcı olabilmişimdir...

Şahsi olarak ise artık özel talep olmadığı sürece PHP'den kaçınmaya başladım...
Aşina olduğum bir dil olduğundan öğrenmek istiyorum hocam.