IyibirNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sattığın kişilere faturasını kesersin hiçbişey olmaz geldimi dava ifadeye giderken faturasınıda götür ibraz et çayını iç dön
OKKODE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5651 sayılı kanunda yazanlar ve yine ekstra olarak farklı sorumlulukları var.
ciddi masraflı, sürekli log tutman gereken bir sistem. (zaten bu durum yasal olarak vpn işletmenin önündeki en büyük engel.)
* logları tutuyorum, vpn hizmeti veriyorum desen kaç kişi hizmet alır bilmiyorum
-
fatura götürürsün de, çayı içirirler mi bilmem
range adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben VPN değil de web proxy ve proxy sağlıyordum. Web proxy de bildiğiniz ktunnel aslında. Onda bile riske atmamak için Log tutmaya karar verdim. Giren kişinin gerçek IP adreslerini ve girdikleri siteleri şifreleyerek veritabanına kaydediyorduk. Sözleşmeye de eklemiştik.

Bilemezsiniz çünkü kimin ne yapacağını. Sağlayıcı sizsiniz sonuçta. Bazı şeylerin önlemini almak lazım Türkiye burası.
Fsolitary adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Log + hicbirseye yaramayan yss belgesi (belki o zaman yarar ) + fatura + kvkk kapsamında kisi bilgileri
Oxsigen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
VPN konusunda büyük sıkıntılar yaşayanlar oldu, proxy gelecek olursak. Bununla ilgili henüz tam olarak yasal zemin hazırlanmadı, faturanı kesersin ifadene başvurulduğunda kayıtlarını gösterebilirsen ciddi bir problemle karşılaşmazsın ama ortada büyük bir suç varsa suça yardım etmekten yargılıyabilirler. Büyük para cezaları verebilirler.
Teşekkür ederim zaman ayırıp yazığınız için. Sanırım log tutmak şart. Log tutmuyorum diyen firmalar nasıl yapıyor peki?