Tüm samimiyetimle söylüyorum ki Ankara'da konuştuğum, çalıştığım ve görüştüğüm tüm kişilerin 1. derece yakınında yada kendisinde pozitif. Ben karantinadan çıkalı 3 gün oluyor (annemle aynı evde yaşadığımız için negatif olduğum halde karantinada kaldım) çok şükür annem de negatife döndü. Fakat bizim gen yapımızdan mıdır yoksa vücuda giren virüs miktarından mıdır bilmiyorum ama çoğumuzda hiç bir semptom yoktu en ağır geçiren teyzelerim ve kuzenlerim sadece nezle gibi geçirdi/geçiriyor. Bahsettiğim tüm akrabalarımla beraber PCR testini özelde yaptırdık ve neredeyse hepimiz pozitif çıktık. Kimse sen aynı evde yaşıyorsun yada temaslısın diye test yapmıyor. Biz biraz bilinçli olmasak ortalıkta serseri mayın gibi dolanacaktık. Bu arada semptom gösterip hiç bir test ve tomografide pozitif çıkmayan bir sağlık çalışanı akrabam ise kendisini tedbir amaçlı karantinaya aldı ve ilaç almaya başlamasının ardından 5. gününde pozitif çıktı. Yani arkadaşlar demem o ki ne bu sayıları tespit etme imkanı var ne de bu virüsü durdurma imkanı.