Jautis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mezun olalı 2 sene oldu 1 yere girip çalışabildim sigortamı yapmadı diye kavga gürültü ayrıldım proğram bilgim var çizim var creativ yönüm var iş bulamıyorum çünkü deneyimli eleman arıyorlar bir ara dedim ki 1500 tl verin sigortada istemiyorum lanet olsun geliyim yanınızda çalışayım kendimi geliştireyim baskı matbaa bir şeyler öğreneyim yok yok ve yok İstanbulun göbeğindeyim cevizlibağa gittim sabah 9da akşam 4e kadar her yeri gezdim 1 tane eleman aranıyor kağıdına rastlamadım matbaacılar sitesi yüzlerce dükkan var 1 tane ilan yok. Ümidi kestim vasıfsız olarak gireyim kasiyer olur satış elemanı olur bir yandan freelancer devam ederim kendimi gelişitiririm hem öyle iş ilanıda yok he diyeceksiniz ki var ilan siteleri dolu hepsine her gün başvuruyorum bazıları yetmiyor altına yazmış telefondan aramayın diye o kadar ihtiyacım var ki telefonla arıyorum. Okudum ettim keşke okumasaymışım dedirtti bu hayat çünkü bir faydasını görmedim. Kusura bakmayında akrabalarım malum partinin teşkilatlarına üye adamlar takır takır iş buluyor. Banada açıkca söylüyor '' oğlum git sende ol valla iş buluyorlar'' bunu diyen kişi havalimanında güvenlik. Akrabayı aradım sordum matbaacı adam diyor ki ne eleman alması ya biz çıkartıyoruz diyor. 8-9 saat diyorsunuz 12 saat güvenlik işi var akşam 8de gidiyorsunuz sabah 8de çıkıyorsunuz 1 saat yol olsa 9da evdesiniz hadi kahvaltınızı ettiniz yattınız saat 10 oldu 8 saat uyudunuz saat 5 oldu eee 1 saat yol çekiyor 2 saat evinizde kalıyorsunuz çocuğun olsa çocuğuna sadece günde 2 saat vakit ayırabilirsin karınla bir akşam yemeği bile yiyemezsin. Millet işci arıyorda düdükleyecek eleman arıyor sen o iş beğenmiyorum havalarını geç hocam.
Hocam benim lafım size değildi, üstünüze alınmayın. Etrafımda çokça gördüm bunu. Adam 35 yaşına gelmiş hiçbir vasfı yok, masa başı iş istiyor. Özel sektörün her şeyi berbat ama yapacak bir şey yok. Ülkede 5 milyon memur var kalanı özel sektörde çalışıyor.

İlanları aramışsınız fakat yinede söyleyeyim, genelde netten başvuruları kaale almıyorlar. Telefonla randevu alıp gitmek lazım ben ilk işime öyle girmiştim.