Selamün aleyküm, arkadaşlar Bodrum lokasyonun da beyaz eşya sektörü üzerine yetkili bir bayi servisinde webmaster olarak görev yapıyorum. Uzmanlık alanım e ticaret değil ancak yinede bu konuda hizmet vermeye çalışıyorum. Benden önce ki webmaster arkadaşla da görüştüm ancak ilginç bir şekilde reklam bütçesi ayırmamıza rağmen satışlarımızda herhangi bir değişiklik olmuyor. Görseller vesaire diğer satışta başarılı olan firmalar ile hemen hemen aynı hatta ürün resimlerini birebir paylaşıyoruz. İçerik vesaire ürünleri fiyatları aynı olmasına rağmen satış konusunda verim alamıyoruz.
Benden önce 1.000TL'lik Google Adwords (SEM) reklamı verilmiş ama inanılmaz şekilde 20.1B gösterim olmasına rağmen 50-60 tıklanma almış.
Sosyal medya hesabınızdan kampanya içerikli ürün satışı için reklam verdiğim halde gösterim oranı oluyor ancak kazanç sağlayamıyoruz.
N11 ağırlıklı olmak üzere diğer Pazaryerlerinde de satış yapıyoruz. Güncel stok, görsel, ürün, açıklama, a anahtar kelime, ücretsiz kargo ve kurulum, aynı gün kargo gibi daha bir çok faktör olmasına rağmen en ufak bir satış yararı sağlamıyor.
Kendi e ticaret sitemiz üzerinden ise çok nadir satış sağlanıyor. Google Search üzerinden baktığım da sitemiz hit konusunda lokasyonumuza göre güzel sonuçlar alıyor ancak aranan kelimeler de bu durum aksi durumda.
Bu konuda sizlerden yardım istiyorum önerilere ve fikirlere açığım.
Not: Firma ismi, bilgisi, domain ya da pazaryeri kullanıcı adı gibi bilgileri lütfen sormayın. Yetkili bayii olduğu için bu tür bilgileri paylaşmam tamamen yasak.