Kendinle burada çelişiyorsun. Kargo alır mı derken, Mng'den kargoyu senden aldığını, götürüp barkod kestiğini ve sevk ettiğini biliyor, düşünüyorsun.
1. Hangi siparişin, mobil adres olup olmadığını bilemezsin.
2. Kargo senden çıktı, kargoyu kesen kişi telefon açıp da demez ki mobil şube diye.
3. Üstüne basa basa söyledin, mobil şubeye kargo çıkarmayın diye ama yine arada bir kesilmeler olacak.
4. Hele ki kargocu durumdan vazife çıkardı, bunun kargo ücreti alıcıya ait, keseyim der, sitende 10 lira kargo ücreti müşteriye gittiğinde 25 lira olacak. Müşteri de kargoyu kabul etmediği zaman, teslim almadan iade ederse 12.50 de dönüş parası ödersin.
4. Kargocu, ki olsam ben öyle yapardım, müşteriye teslim eder, sonrasında iade ederdim. 25 gidiş, 25 de geliş olmak üzere 50 lira kargo parası ödersin.
5. Kişiye özel ürün üretilmemişse 14 günlük keyfine göre müşterinin iade etme durumu yasa ile belli ve kargoyu gönderem, ilk irsaliyeyi kestirten her zaman kargo ve içeriğinden sorumludur.
6. Ptt gelmese bile, Pttavm 'de mağaza aç, her günbir siparişleri de çıksa seve seve gelmek zorundalar, diğer kargoları da aradan çıkartırsın.
7. İşini büyütmek istersen, bu Mng kargo ile olmaz. Ptt ile başarı sağlayabilirsin ama Mng' de asla.
8. Hayatının her devresinde ticaret olan, bütün kargolarla çalışmış, hele ki bu yılın ilk çeyreğinde en uygun kargo fiyatı ile günlük sadece 500 lira kargodan kazanmış biri olarak söylüyorum (1-3 ds 4.75, 3-5 ds 5.25) e ticaretteki başarının ilk iki adımı ambalajlama ve kargo şubesidir. Ama bu kargo şubeleri arasında Mng diğer firmaların verdiği fiyatın yarısını da verse çalışmam.
10. Ürün ds büyükse gönderdiğin ürünlerinin, Ups ile görüşebilirsin.
hocam banami dediniz celisiyorsun diye anlamadım ptt kargo ile köylere yolluyor bizim diğer sube ben kendi anlasmam içinde ptt ile sozlesme yapicam