Seo uyumlu makalede gözden kaçırılan konular nelerdir?

Listeleme yöntemi
Seo uyumlu makale yazarken özellikle listeleme yönteminin çok çok önemli olduğunu düşünmekteyim. Bunun sebebi Google algoritmalarının listeleme içeriklerini ön plana çıkarmasıdır. Ön plana çıkarmaktan kastım makaledeki ilgili listeleme bölümünün sıralamada 1. sırada açık şekilde yer almasıdır.
Örnek resim:

Alıntıyı italik yazma yöntemi
Makalede bazı bölümlerde kitap, film ve yazar alıntıları yapmamız gerekebiliyor. Bu alıntıları sade bir text ile değil de italik bir text ile yaparsak seo açısından daha yararlı olur düşüncesindeyim. İtalik alıntının, makale yazarları tarafından göz ardı edildiğine çokça şahit oldum. Bu nedenle değinmek istedim.

Paragrafların birbiri ile bağlantısı
Makalenin dil bilgisi açısından kaliteli olması gerekmektedir. Dil bilgisi, kullanıcı deneyimini büyük oranda etkiler. Nitekim paragraflar arasında bağlantı olması da büyük önem arz eder.
Örneğin bir paragrafta 'x firması ocak ayında kurulmuştur' yazıp diğer paragrafta da 'x firması çok çabuk büyüdü' şeklinde yazılmamalıdır.

100% özgünlüğün yeterlilik durumu
Makalenin özgünlük sonucunun 100% olması makaleyi tamamen eşsiz ve özgün yapmaz. Bir makale çoğu özgünlük araçlarından hatta tamamından 100% özgün olarak geçse de paragraf paragraf incelenmelidir. Tabi bu ileri düzey bir inceleme olsa da zannımca gereklidir.

Eş anlamlı kelimelerin kullanımı
Sadece özgün olması amacıyla bir kelimenin eş anlamlısı kullanılmamalıdır. Bazı durumlarda kelimenin eş anlamlısı seo açısından makaleye zarar verebilir. Basit bir örnek verecek olursak: 'Öğretmen' kelimesi yerine eş anlamlısı olan 'Muallim' kelimesini kullanmak makaleye zarar verebilir.

Not: Yanlış bildiklerim varsa affola.
1 kişiye yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.