Onebenet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam öncelikle 10 yıldır restorant işi yapmaktayım. Yurtdışını gayet iyi biliyorum, evet senin hesaba göre günlük 300 dolar ? Buranın parasıyla 2.400 TL ediyor günlük vayy beee dedirtten para ? Yanlış burda başlıyor. Burda kiralar 700-1000 arası orda kgunluk giderin -150 dolar ortalamadir. Yani oranın parası bize değerli olması değil aynıdır.
Merhaba hocam. bizde istanbulda 17 senedir bar/restaurant sahibiyiz. Öncelikle işletme olarak yazdığınız için belirteyim; burdaki işletmeler çok daha fazla çalışıyor. Buna rağmen insanların alım gücü çok düşük. günde 16 saat açık olan dükkan mı yoksa günde 6 saat açık duran dükkan ve geri kalan zamanda siesta yapan insanlar mı yurtdışında 12-2 akşam 6-8 çalışan hiç bir restaurant gördüğünüzü düşünmüyorum "gayet iyi biliyorum" demenize rağmen. işletmeci olarak bile bu büyük bir olay değilmi ? Burda insanlar 12 saat çalışarak neler alamıyor, orada günde 4-5 saat çalışarak bir öğrencinin yaşadığı hayat ile karşılaştırılamaz bile.

Gayet iyi biliyorum gibi bir iddaam yok. ama çok daha fazla ülke şehir gezip görmüşümdür. Durum bu.