Direk muaf tutulursunuz. Muayene başvurusu yaparken belirteceksiniz, sonra aile hekimine gideceksiniz o sizi hastaneye sevk edecek. Hastanede heyete gireceksiniz sonrası biraz uzun sürebiliyor ancak sonuçlanıyor. Geçtiğimiz çarşamba heyete girdim, Pazartesi gün sonucu askerlik şubesine verdim. Onaylanması 1 ila 6 ay arasında sürer ancak sorun olmaz dediler.
Sizin ne gibi sağlık sorunlarınız var hocam ? Öncelikle geçmiş olsun tabii ama açıklamak istemezseniz özelden de açıklayabilirsiniz.
Kardeşim askere gidiyorsun kayıt - kabulde zaten sağlık kontrolünden geçiyorsun. Bu kontrolü gerçek doktorlar yapıyor. Elindeki raporlara bakıp seni ilk seferde hastaneye sevk edicekler. Hastanedeki doktorda raporlarına bakıp seni heyete yönelticek heyette sağlık durumuna göre sana çürük raporu verecek. Korkman gereken bir şey yok. Artık eskisi gibi spor bile yaptırmıyorlar askerde.
Geçmiş olsun
Hocam herşeyi anladım. Fakat heyet denilen şey nedir ? Biraz araştırdım. Heyet raporu veren hastaneler arasında benim kontrol olduğum hastanede listede. Beni kontrol eden hocamın kağıt dediği şey heyet raporundan mıydı ? Heyet raporu isterlerse biz yaparız demek mi istedi ?